DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2073572-1,10%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zübeyde Hanım’ı unutmadılar

Zübeyde Hanım’ı unutmadılar

ABONE OL
15 Ocak 2020 10:52
Zübeyde Hanım’ı unutmadılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Edirne Şubesi üyeleri, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ölümünün 97’inci yılında bir kez daha şükran ve minnetle aldı.

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Edirne Şubesi tarafından, Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ebediyete intikalinin 97’inci yılı nedeniyle basın açıklaması düzenlendi.

“ZÜBEYDE HANIM’A ŞÜKRANLARIMIZI BORÇLUYUZ”

Dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan Cumhuriyet Kadınlar Derneği Edirne Şubesi Başkanı Mine Hepgüllü, “14 Ocak Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın ölüm yıl dönümünde kendisini şükran, minnet ve özlemle andıklarını söyledi.

Hepgüllü, “Gerçekten 1881’de Selanik’te bir güneş doğdu. Biz bu güneş ile aydınlandık, aydınlanıyoruz ve aydınlanacağız. Bize o büyük önderi, mavi gözlü büyük devi dünyaya getirdiği için bir kez daha Zübeyde Hanım’a şükranlarımızı, sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz. Baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk şöyle demişti; beni bir Türk anası doğurmadı mı? Biz gerçektende her zaman savaşlara gittiği zaman gözüne uyku girmeyen o büyük insanı acaba geriye dönüşü ne şekilde olacak diye kaygıyla hüzünle yüreği parçalanan anneye huzurunuzda saygıyla anıyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları, kızları, torunları olarak tekrar buradan iyi ki bize o büyük önderimizi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getirdiği için tekrar çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Hepgüllü, ayrıca geçtiğimiz gün kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle de gazetecilere pasta ikram ederek karanfil hediye etti.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.