DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2061705-0,50%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

10 bin Keşanlı, Belediye’nin “100. Yıl” kortejinde buluştu

10 bin Keşanlı, Belediye’nin “100. Yıl” kortejinde buluştu

ABONE OL
31 Ekim 2023 13:38
10 bin Keşanlı, Belediye’nin “100. Yıl” kortejinde buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle Keşan Belediyesi tarafından yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla geçtiğimiz Pazar günü Fener Alayı düzenlendi.
Fener Alayı, Keşan Kent Müzesi önünden saat 19.30 sıralarında Keşan Belediye Bandosu’nun marşları ile başladı ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan yeni Atatürk Anıtı önünde son buldu.
Fener Alayı yürüyüşüne; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve eşi Mukaddes Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, birim amirleri, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Yaklaşık 10 bin kişi Hastane Caddesi, Önder Caddesi ve İsmet Önünü Caddesi güzergahını kullanarak, ellerinde bayraklarla, Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde yürüdü.
“MAVİ GÖZLÜ BİR KAHRAMANIN İZİNDE YÜRÜYORUZ”
Cumhuriyet Meydanı’ndaki yeni Atatürk Anıtı önünde konuşan Helvacıoğlu, “En büyük bayramımızın, en güzel doğum günümüzün ve büyük Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü kutlu olsun. Bu akşam yürüyerek, adımlarınızı coşkuyla atarak bu meydana geldiniz. Cumhuriyete giden yolda, Samsun’a adım atanların, Erzurum’da, Sivas’ta kongreler düzenleyenlerin bozkırın ortasında meclis açanların, mavi gözlü bir kahramanın izinde yürüyoruz.” dedi.
“100 YILDIR SÖZ BİZİMDİR”
100 yıllık destanın ardında avuçları kınalanan, sırtlarına cephane yükleyen Atalarımızın olduğunu belirten Mustafa Helvacıoğlu, “100 yılın ihtişamında, mazide yoklukla, zorlukla, darlıkla sınanan, can verenlerin, azmedenlerin, sabredenlerin mirası var. 100 yıl önce; Müdafa-i Milliye’nin ihtişamıyla, çağdaşlığın irfanıyla zorlukları aştık. Cumhuriyete giden yolda; kimi zaman cephelerde, kimi zaman seferlerde, kimi zaman seferberliklerde olduk. Önce kurtuluşa, sonra kuruluşa kavuştuk. Önce davamız hürriyet oldu, sonrasında cumhuriyeti kurduk. Cumhuriyet işte bu ihtişamlı kurtuluşun mükafatıdır. Cumhuriyet Gelibolu demektir. Antep, Urfa, Maraş demektir. Kuvay-i Mİlliyeciler demektir. Sakarya, Dumlupınar ve İstiklal Mücadelesi demektir. Ve söz konusu vatansa gerisi teferruat demektir. Bu 100 yıl, sadece bir tarih değil, aynı zamanda talihtir. Çünkü 100 yıldır söz bizimdir. Devlet bizimdir. Yönetim bizimdir. Egemenlik bizimdir. 100 yıldır birlikteliğimiz sayesinde; toprak bizimdir. Bayrak bizimdir. Bayram bizimdir.” dedi.
“BUGÜN; YEGANE KALEMİZ CUMHURİYETTİR”
Cumhuriyet’in, bağımsızlığa açılan bir bayrak olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, “Hayatlarını hiçe sayanların şanlı vasiyetidir, Cumhuriyet tam bağımsız Türkiye’dir. Lütfen unutmayalım. Cumhuriyet her yerdedir. Cumhuriyet genç kızlarımızın istikbalinde, çiftçimizim üreten ellerindedir. Cumhuriyet; hastanemizde tedavi eden doktorumuzun aklında, okulda öğreten öğretmenimizin emeğindedir. Cumhuriyet şehrimizin her yerinde Cumhuriyet her hemşerimizin gönlündedir. Aidiyet, galibiyet, milliyet mevcudiyet cesaret ve hürriyet nihayet her şeyimiz cumhuriyettir. Bu sebepledir ki madem cumhuriyeti, canını verenlerden teslim aldık. O halde, canımızdan çok sevsek yeridir. Herkes bilsin ki; Cumhuriyete sadakatle, Atatürk’e aşkla bağlıyız. Atatürk’ün dediği gibi kurtarıcı da beklemiyoruz. Şimdi görev bizimdir. Cumhuriyetin muhafızları biziz. Düşüneceğiz, düşleyeceğiz. Anlayacağız, anlatacağız, yaşayacağız, yaşatacağız. Üreteceğiz, büyüteceğiz. Ve cumhuriyeti ilelebet payidar kılacağız. Cumhuriyet güneşini soldurulmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, namus ve haysiyetimize emanettir. Bugün; yegane kalemiz cumhuriyettir. Ödevimiz, muasır medeniyet seviyesini aşmak Görevimiz cumhuriyete sahip çıkmaktır. Başka yol yoktur. Cumhuriyetten başka yolu da yoktur. Çünkü başka cumhuriyet de yoktur. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünde bugünden sonra da, kimse cumhuriyetin önünü kesemez. Kimse cumhuriyetin önüne geçemez. 100. yılda cumhuriyette birleşeceğiz. Cumhuriyetin yeni yüzyılında güneşli günler göreceğiz. Çok daha büyük işler başaracağımıza söz veriyoruz. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu biliyoruz. Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Atatürk’ü İstiklal Savaşımızın kahramanlarını Büyük Millet Meclisimizin vatanperver üyelerini rahmetle anıyorum. Yaşa Mustafa Kemal Paşa. Yaşasın millet. Yaşasın memleket. Yaşasın Cumhuriyet. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Bayramımız kutlu olsun.”
Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından program sona erdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.