DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2050185-0,80%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“13 kez kaybeden liderler istemiyoruz”

“13 kez kaybeden liderler istemiyoruz”

ABONE OL
19 Haziran 2023 10:51
“13 kez kaybeden liderler istemiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanın istifa etmesi yönünde yükselen sesler günden güne artmaya devam ediyor. CHP Taban Hareketi üyeleri CHP İl Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı hataları, partinin üyelere davranışlarını ve seçim sürecinde yaşanan hataları eleştirdi.

“BÜYÜK BİR YENİLGİYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

CHP Taban Hareketi adına konuşan Ergun Türkyılmaz, partilerinin başarılı olması ve iktidara gelmesi gerekirken büyük bir yenilgiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Neden kaybettik? Şimdi gerçekleri konuşmak gerekiyor. Neden bize yalan söylüyorlar? Neden örgütlerden genel başkan yardımcısı öz eleştiri yapmıyor. Mesela 80 bin sandıkta ıslak imzalı tutanakları alamadığımızı neden anlamıyorlar? Yoğun olarak hangi illerden alamadık. Mesela hangi illerde ittifak yapmamıza rağmen diğer seçimlerden daha düşük oy aldığımızı açıklamıyorlar” dedi.

“BİZİM PARTİMİZDE DEMOKRASİ YOK”

Merkez Yürütme Kurulunda yer alanların, danışmanların görevden alındığını belirten Türkyılmaz, “Başarısız illerin neden görevden almıyor? Veya neden istifalarını istemiyor? Neden son 20 yılda oy oranımız 23-25 oranında sabit. Kadrolar aynı, MYK görevlileri olan insanlar aynı isimler. Bu arkadaşlar 5 dönem, 6 dönem. Yeni dönem bugün merkez yürütmede görev alıyor. Bu isimlerin bizim bilmediğimiz özellikleri mi var? Bizim bilmediğimiz özelliklerden bir tanesi partimizi iktidar yapmamak mıdır? Bilmediğimiz özelliklerden bir tanesi şu olabilir mi? Aynı belediye başkanları ve aynı milletvekillerini atamak için görevini yapan bir oluşum mu? Bu özelliklerden bir tanesini belediye başkanlarını ve milletvekilleri aracılığıyla parti örgütlerini dizayn eden insanlar mı? Her konuyla ilgili komisyonlar niye oluşturmadılar? Çünkü bizim partimizde Demokrasi yok. Ön seçim yok, bir anlayış yok, liyakat yok, öngörü yok, planlama ve bilimsel çalışma yok. Her şeyden öteye halkın partisini halka kapattılar. Bizim görevimiz halkın partisini halka açmak. Halka açmadığımız süre ne sandıklara ne insanlarımıza, ne tarıma, ne ekonomiye, ne tarıma hiç bir şeye sahip çıkamayız. Bu cumhuriyeti kuran partiyiz.  Bu parti bir şey söylediğinde Balkanlar’da, Orta Doğu’da ve dünyanın her yerinde bir karşılığı olan bir parti aslında. O açıdan dolayı partiye demokrasi gelmesi gerekiyor. Şimdi değişim zamanı, değişime ortak olmasını istiyoruz üyelerimizin gönül veren insanların bu değişime ortak olmasını istiyoruz ve bu seçimlerde hangi ilde olursa olsun, hangi ilçede olursa olsun, başarısız olan arkadaşların belirli bir süre dinlenmesi gerekiyor. Öz eleştiri vermesi ve değişime engel olmamaları gerekiyor” dedi.

“13 KEZ KAYBEDEN, PARTİ İÇİNDE KAZANAN LİDERLER İSTEMİYORUZ”

Edirne 28. Dönem CHP Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bezbaş da partilerinde 13 kez kaybeden ama parti içinde kazanan bir liderler istemediklerini belirterek, “Bize belediyeler yeter anlayışını istemiyoruz. Biz ülkeyi yönetmek istiyoruz. Biz adamcılıktan bıktık. Peki biz iktidarı şikayet ettiğimiz şeyler bizim partimizde de aynı. Bizi neredeyse kendi partimizin etkinliklerinden kovacaklar. Söyleyin babanızdan kaldıysa Cumhuriyet Halk Partisi biz oradan yer almayalım çıkalım oradan. Biz Atatürk’ün hatırı için bu partideyiz. Birçoğumuz işimizi bırakıyoruz. Biz Halk partisiyiz. Biz halkız. İki dönem kriteri istiyoruz. Belediye başkanı da iki dönem görev yapacak. Milletvekili de iki dönem yapacak. İki dönem yapan görevini bırakacak. Gelecek partisine ister ilde, ilçede, yaşadığı yerde hizmet edecek. Başka türlü gençler gelmez” dedi

“BAŞKASINA ALDATILDI DEMEK KOLAY, SAYIN GENEL BAŞKAN DA ALDATILDI”

Bezbaş, “Kılıçdaroğlu’nun hep iktidarı aldatıldı diye suçlarken kendisinin aynı şekilde bir olayla karşılaştığın belirten Sayın Genel Başkanımız, başkasını aldatıldı diye eleştirmek kolay. Sayın genel başkan da aldatıldı. Abdüllatif Şener’le aldatıldı.  Hangi Cumhuriyet Halk Partili oy vermedi Sayın Genel Başkana. Ama Abdüllatif Şener oy vermediğini söylüyor. 40 vekilimiz gitti değdi mi? Sol değerlere döneceğiz, işçiye döneceğiz başka şansımız yok” dedi.

“13 YILLIK DÖNEMDEKİ KİMSENİN GENEL BAŞKA OLMASINI İSTEMİYORUZ”

“Bu partinin belediye başkanlarının partisi değil” diyen Bezbaş, şöyle devam etti; “Ve böyle devam edersek üzücü sonla karşılaşacağız. Genel başkan ısrar ederse kalmakta, hatta heyetten hiç kimsenin genel başkan olmaması lazım. Bu 13 yıllık dönemde görev olan hiçbir arkadaşın genel başkan olmasını istemiyoruz biz. Yenileşme olsun. Doğrusu olsun. Parti yenilensin, bu arkadaşlar kenara çekilsin. Yeter artık. Gençler gelsin biz de olmayalım hiç önemli değil. Gençler gelsinler, partiye sahip çıksınlar. Biz diyoruz ki gerekirse imece yapalım ama halkta olalım, sokakta olalım, kendi kendimize olalım, profesyonel siyasetten, paradan uzak duralım ama parti bizim olsun, parti o zaman yükselir. Şeffaflık istiyoruz. O harcanan paraların da internet sitelerine konulmasını istiyoruz. Şeffaflık istediğimiz budur” şeklinde noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.