DOLAR 32,5594 0.2%
EURO 34,9835 -0.05%
ALTIN 2.443,100,30
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20900530,12%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

15 milyon TL yollara ayrıldı

15 milyon TL yollara ayrıldı

ABONE OL
28 Kasım 2020 11:32
15 milyon TL yollara ayrıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, 85 Milyon TL olarak belirlenen İl Özel İdaresi 2021 mali yılı bütçesiyle ilgili olarak, “Bu sene en fazla ödeneği 15 milyon TL olarak yollara ayrıldı. Köylerimizin kırsal alanlarının yol yapımına öncelik tanıdık” dedi.

Edirne İl Genel Meclisi dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. Başkan Geçmiş toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada 85 milyon TL olarak belirlenen, İl Özel İdaresi 2021 mali yılı bütçesiyle ilgili bazı bilgiler verdi.

Geçmiş İl Özel İdaresi’nin müdürlüklerine ayrılan miktarları paylaşarak,; “Yatırım ödeneklerimize baktığımızda 4 milyon 400 TL Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz, 15 Milyon TL Yol, 1 buçuk milyon TL eğitim, 2 buçuk milyon TL transfer, 330 bin TL kamulaştırma, 4 milyon 250 bin TL yedek ödenek olmak üzere 12 milyon TL lojistik ve destek ödeneklerinden oluştuğu görülmektedir” diye konuştu.

Bu ödeneklerin arasında en fazla payın yol yapımına ayrıldığının altını çizen Başkan Geçmiş şöyle konuştu: “Bu yatırımlarımızın içinde bu sene en fazla ödeneği 15 milyon olarak yollara ayrıldı. Köylerimizin kırsal alanlarının yol yapımına öncelik tanıdık. Bununla ilgili 1 milyon 291 bin TL kanalizasyon yapımı, yıl içinde 30 köyün kanalizasyon hatlarının onarımı ile 3 köye kanalizasyon yapılacaktır. Ayrılan bu ödeneklerin ayrıntılı programa yazılı olarak yaklaşık 22 köyün içme suyu tesislerinde bakım ve onarım yapılacak. Köy desteğine ayrılacak ödenek dikkate alındığında, 2021 yılında içme sularının diğer sektörlere göre biraz daha öne çıktığını söyleyebilirim.

ÜÇ KÖYE KANALİZASYON YAPILACAK

Bunun dışında 1 milyon 291 bin TL kanalizasyon yapım ve onarımlara ayrılmış olup, yıl içinde 30 köyün kanalizasyon hatlarının onarımıyla, 3 köye kanalizasyon yapılacaktır. Bununla ilgili gider bütçesine de değineceğim. Lojistik ve destek ödemelerinde de yatırımların gerçekleşmesi için bazı girdilerin sağlanması gerekmektedir. Bunlar; akaryakıt, yedek parça, mamul malları, iş makineleri, taşıt onarımları veya  kamyon, iş makinesi sürücüleri gibi yatırımları destekleyen yan unsurlardır. Destek bütçesinde de yer alan 12 milyon TL yatırım ödeneğinin alt unsurları bunlardır.  Buna göre performans ve bütçenin tamamına baktığımızda teşebbüs ve mülkiyet gelirlerimiz 933 bin TL, iller bankası ve diğer paylarımız 83 milyon 450 bin 500 TL olarak ön görülmüştür.  Görüldüğü üzere gelir bütçemizin yüzde 94’ünü iller bankası payı, yüzde 6’sınıda diğer kalemler oluşturmaktadır.”

ÖÇÜLEBİLİR HİZMET VURGUSU

Konuşmasının devamında köklü devlet ve ölçülebilir hizmet vurgusu yapan Geçmiş, şunları söyledi; “Sıklıkla atıfta bulunduğumuz yönetim hayatımızın her alanında, sizlere köklü devlet geleneğimiz, esas itibariyle canlı ve yaşayan bir yapıdır. Bünyesine her zaman yeni uygulamalar yeni sistemler eklenmiş ve ana çatıyla bunu bir şekilde uyumlaştırarak, kendini bir şekilde geleceğe nakletmiştir. Az nüfusa ancak geniş bir alana hizmet götürmekte olan İl Özel İdare’lerine çeşitli kanunlarla çok sayıda görevler verilmiş, yönetim birimi olarak genel karar organı olan, İl Genel Meclisleri de çok önemli görevler üstlenmiştir.  Bu yapının gelişmesinde uygulayıcıların ve İl Genel Meclis üyelerimizin tecrübe birikimlerine inanıyorum ki köklü devlet geleneğimize yeni ve önemli katkılar yapıyorlar, yapmaya da devam edeceklerdir. Artık günümüzde gerek merkezi yönetimin gerekse yönetimlerden kaynaklanan savurganca harcamalara müsaade edilmeyeceği, her bir harcamanın meclis denetiminden geçeceği ve toplumun geleceği açısından mevcut kaynakların verimli ve etkili biçimde harcanma zorunluluğu, tüm kurumları belirli sorumlulukların altına girmesini sağlamıştır. Konuşmamın en önemli göstergesi, ölçülebilir hizmet sunmak ve her bir kurumun şeffaf, hesap verebilirlik ve bilgilerini kamuoyuyla paylaştığı zaman, kamu yönetiminin de ve İl Genel Meclisi’nde başarılı hizmetler yapılaması olağan hale gelecektir. 2021 mali yılı İl Özel İdaresi bütçesinin Edirne halkına, İl Özel İdaresi’ne İl Genel Meclisi üyelerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.