DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2042647-1,07%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“60 ay kesintisiz maaş sözü verdik, sözümüzü tuttuk”

“60 ay kesintisiz maaş sözü verdik, sözümüzü tuttuk”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu dün yaptığı basın açıklamasında, görevde olduğu 60 ay boyunca personel maaşlarını zamanında ve kesintisiniz olarak ödediklerini söyledi.

ABONE OL
14 Mart 2024 12:52
“60 ay kesintisiz maaş sözü verdik, sözümüzü tuttuk”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saat 14.00 sıralarında başlayan basın toplantısında; Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Mali Hizmetler Müdürü Hasan Balcı Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi Müdürü Ufuk Adımlı katıldı.

“ÖYLE ZAMANLAR GELDİ Kİ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI 1 HAFTA ÖNCE YATIRDIK”

Söz verdikleri gibi 60 ay maaşları zamanında ödediklerini belirten Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi; tüm çalışanlarıyla büyük bir aile. Biz de bu büyük ailemizin, çalışanımızın, işçimizin, personelimizin hakkını hep birlikte savunduk. Sendikal hakların yerine getirilmesi için en çok mücadele veren belediyelerden biriyiz. Önce çalışanımız dedik. 8 ay emeklerinin karşılığını alamadıkları bir yapıdan 60 ay boyunca, zamanında ve eksiksiz ödeme yapılan bir dönem yaşadık. Bunun sözünü vermiştik ve tuttuk. Çok şükür emekçi kardeşlerimizin boynunu eğdirmedik, sözümüzü tutmanın da manevi mutluluğunu yaşadık. Hatta öyle zamanlar geldi ki emeklerinin karşılığını 1 hafta önce yatırdık.” dedi.

“BEN 31 MART’A KADAR BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Belediye personelini sonuna kadar koruyan bir yapıyı inşa ettiklerini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Bu kardeşlerime de hep şunu söyledim; ‘Kardeşlerimizin sendikası Mustafa Helvacıoğlu’dur” dedim. Bu konuda sendikalarımız ile de paralel yürüyen bir yapı kurduk. İşçimizin itibarını sağladık. 8 ay maaş verilmediği gibi işçinin itibarı bozulmuş. İhtiyaçlarını alamaz hale gelmişler. Göreve geldiğimiz gibi sendikal haklarını verdik. Sendikalı olmaları için elimden geleni yaptım. Yaklaşık 80 personelimiz emekli oldu. Hiçbirinin bir alacağı kalmadı. Herkes hakkını aldı. Geldiğimizde primini alamayan, emekli olmak istediği halde olamayanlar verdi. Siyasetin değil emeğin korunacağı her adıma varız dedik. İşin içine siyaset sokmadan doğru ve dürüst çalışan emekçilerimizden Allah razı olsun. Keşan Belediyesi siyaset alanlarında olmayacak. Geçmiş dönemde yarısından fazlası CHP üyesi olmuş, delegesi olmuş. Böyle bir şey yok. Ben 31 Mart’a kadar belediye başkanıyım. Bunun için benim temsil haklarım var. Belediyeyi temsilen ziyaretlerde bulunuyorum. Bugün söylenenler doğru değil. Makam arabasını kullanıyorum, ben şu anda mevcut belediye başkanıyım. Keşan’ı temsil ediyorum ve 31 Mart’a kadar temsil etmeye devam edeceğim. Telaş içinde bazıları. Şunu söyledik; ‘Hiç bir partinin bayrağını sallamayın. Tek işiniz Keşan’a ve Keşanlıya hizmet etmek olsun’ dedik.”

“YENİ DÖNEMDE DE YİNE 60 AY BOYUNCA MAAŞLARI ZAMANINDA ÖDEYECEĞİZ”

Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyesini, çalıştığı ve evine ekmek götürdüğü kurumunu kendi işi gibi benimseyen bu büyük aileyi, kendi ailesi gibi hisseden, Keşan’ı da kendi evi gibi görüp bu bilinç ile hareket eden tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz siyaset gözetmeksizin, önce doğrunun ve adaletin sonra da işini hakkıyla yapan emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz. Kimsenin karşısında olmadık. Banka promosyonu ihalesi yaptık. geçtiğimiz dönemde bu konuda işçiye hakkı dağıtılmamış. Personel şirketimizdeki işçilerimizi sendikalı yapmaktan çekinmişler. Hepsini sendikalı yaptık. Emeklilerimizi mağdur etmedik. İşçimizin itibarı yükseldi. Belediye personelimize hakkımız helal. Yeni dönemde de yine 60 ay boyunca maaşları zamanında ödeyeceğiz.”

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.