DOLAR 32,4770 -0.09%
EURO 34,8140 -0.56%
ALTIN 2.441,790,24
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2079202-0,81%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

ADD, Muammer Aksoy’u andı

ADD, Muammer Aksoy’u andı

ABONE OL
1 Şubat 2022 12:00
ADD, Muammer Aksoy’u andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından, derneğin Kurucu Genel Başkanı Muammer Aksoy’un katledilişinin 32. Yılı sebebiyle basın açıklaması düzenlendi. ADD Edirne Şubesi Binası’nda gerçekleşen basın açıklaması ile Muammer Aksoy ve diğer katledilen aydın isimlerin verdiği mücadelenin unutulmayacağını söyleyen ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, “Aksoy bugün aramızda olmasa da mücadelesiyle, yazıları, eserleri ve yetiştirdiği öğrencileriyle, kurup emanet ettiği Atatürkçü Düşünce Derneği ile sonsuza kadar yaşamaya devam edecek. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, katledilişinin 32. yılında, emanet ettiği bayrağı daha yükseklere taşıma kararlılığında olarak Kurucu Genel Başkanımızı saygıyla, özlemle anıyoruz” şeklinde sözlerine yer verdi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇAĞDAŞLAŞMA DEVRİMİDİR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm mazlum milletlere örnek olduğunu belirten ADD Edirne Şube Başkanı Özcan “Milli Mücadele öncesinde var olan saray ve hanedanlık yönetimi; Cumhuriyetle birlikte, yerini, ulus egemenliğine ve parlamenter sisteme bırakmıştır. Laik, sosyal ve hukukun üstünlüğü esasları üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti bir çağdaşlaşma devrimidir. Devrimin yaratıcısı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ün kurduğu ulus ve üniter devlet sistemi, O’nun bedenen aramızdan ayrılışından sonra türlü saldırılarla yok edilmeye çalışılmıştır. Siyasetin işbirlikçi kadroları eliyle Cumhuriyet karşıtı tutumlar desteklenmiştir. Atatürk Cumhuriyetini yıkmak için öncelikle, Atatürkçü aydınların ortadan kaldırılması gerekliydi. 1990’lar Atatürkçü aydınların, devleti yönetenlerin gözleri önünde katledildiği yıllardır” dedi.

“MUAMMER AKSOY EN CESUR SAVAŞÇILARDAN BİRİYDİ”

Muammer Aksoy’un katledilişine değinen Özcan “Tam 32 yıl önce, Ankara’nın soğuk bir kış gününde emperyalizmin maşaları tarafından, arkasından kalleşçe sıkılan üç kurşunla aramızdan koparıldı Muammer Aksoy. Kemalizm’in ödünsüz savunucusu Muammer Aksoy, Türk aydınlanma mücadelesinin en cesur, en kararlı, en ateşli savaşçılarından biriydi. Emperyalizmin, Türkiye’yi yeniden sömürgeleştirme ve Sevr koşullarına sürükleyerek çökertmeye yönelik saldırıları işbirlikçi iktidarlar üzerinden kesintisiz olarak sürdürülürken, tam 40 yıl boyunca bu saldırılara karşı Türk aydınlarının en önünde yer aldı. Türkiye’nin Kemalizm’i savunan bir kuruma ihtiyacı olacağı düşüncesiyle, 1989 yılında. Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurdu” dedi.

“32 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN CİNAYETİN ARKASINDAKİ GÜÇLER BULUNAMADI”

Muammer Aksoy’un katledilişinin üzerine gidilmediği için suikastların arkasının kesilmediğini ve vurgulayan Özcan, “Biz, Onsuz geçen 32 yılda, Muammer Aksoy’lanı olmayan bir milletin başına neler gelebileceğini yaşayarak gördük. 31 Ocak 1990’da Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’ un katledilişiyle başlayan süreç; Turan Dursun, Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu cinayetleri ile sürdü. Çetin Emeç, Onat Kutlar, Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı, Ali Gaffar Okkan suikastları de aynı karanlık odakların hain planlarıdır. Bu yönüyle bakıldığında suikastların asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olduğu açıktır. Esas milli beka sorunu bu suikastların arkasındaki güçlerin, bir türlü gün yüzüne çıkarılamamasıdır” dedi.

Özcan, Aksoy’un emanet ettiği bayrağı daha da yükseğe taşıyacaklarını söyledi.

Açıklamaya, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.