DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20287015,54%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti’de Kadir Çakay sürprizi

AK Parti’de Kadir Çakay sürprizi

ABONE OL
13 Ekim 2023 09:58
AK Parti’de Kadir Çakay sürprizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimler için siyasi partilerden aday adayı olmak isteyenler ortaya çıkmaya başladı. 31 Mart günü yapılacak mahalli seçimlerde Edirne Belediye Başkanlığı için AK Parti’den ilk aday adaylığı için Edirneli iş insanı Kadir Çakay’ın ismi siyasi gündemi sarstı. AK Parti’den ada adaylığı açıklayan Kadir Çakay’ın ismi duyulmasından sonra parti kulislerini hareketlendirdi.

EDİRNE İÇİN HAYALLERİMİZ VAR

Edirne Belediye Başkanlığı için ‘hayallerimiz var’ diyerek yola çıkan iş insanı Kadir Çakay, “Edirne için çok güzel planlarımız var. Ben Edirne’nin bir evladıyım. Edirne’den şahsi olarak bir beklentimiz yok. Belediyeden de herhangi bir makam ve mevki beklentimiz yok. Tek amacımız Edirne’ye ve bu kadir şehirde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etmek. Bunun içinde Belediye Başkanlığını görevine talibim. Reklam olsun diye de aday olmadım. Son 1 hafta 10 gündür kamuoyunda aday adaylığımı soruyorlar ve bende açıklıyorum. İnanın çok güzel tepkiler geliyor. Bunu duymak açıkçası beni çok mutlu ediyor. Benim hayallerim bugüne kadar boş hayal olmadı. Ekibimle birlikte benim yapacaklarımı zaman içerisinde Tüm Edirneliler ve kamuoyu görecek. Altı dolu ve üstü dolu gerçekleşen hayallerin peşindeyiz.  Kızılay’da 10 yıl kadar görev yaptığım süreçte birçok başarıya imza attık. 1 öğrenci yurdu, 7 tane aş evi, Devlet Hastanesi’ne bir butik kazandırdık. Üniversitede bir butik kazandırdık. Güzel hizmetler yaptık. Dolayısıyla biz aynı düşünce ve aynı zihniyetle Edirne Belediyesi’ne talip olduk.” dedi.

İLK İŞİM HALK OTOBÜSÜ

Edirnelilerin kendisine görev vermesi durumunda ilk işinin ‘halk otobüslerini devreye almak’ olacağını ve kentin kangren olmuş ulaşım sorununu çözmek olduğunu anlatan başarılı iş insanı Kadir Çakay, “Edirne’nin cadde ve sokaklarında belediye otobüsüyle ulaşım sağlanacak. Başımızın tacı öğretmenler belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanacak. Ben bu şehri öğretmenlerimizle birlikte yönetmeye talip oluyorum. Onların desteğini istiyorum. Onlar gerçekten bizleri eğiten, toplumun aynaları ve liderleri. Ben ‘Ne yaparsan yap ama en iyisini yap’ desturuyla bugüne kadar hareket ettim. Edirne’yi Marmara’nın değil, Türkiye’nin değil, Dünya’nın örnek şehri yapmak için söz veriyorum” diye konuştu.

YURTDIŞI YATIRIMLARIM VAR

Selanik göçmeni bir ailenin oğlu olduğunun altını çizen AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Kadir Çakay, “1971 yılında Edirne Merkez’de Kirişhane semtinde doğdum.  Yüksek Lisansımı iç mimarlık tasarım olarak bitirdim. 10 yıl kadar Edirne Genç İşadamları Derneği Başkanlık görevini yürüttüm. Bu sürçte Avrupa Genç İşadamları ve Türkiye Genç İşadamları Derneği’nde de çeşitli görevlerde bulundum.  Edirne’de,  3 şirketle Türkiye genelinde 3 ilde Kırklareli, İzmir ve Edirne’de faaliyet gösteriyoruz. Yurt dışında da 3 ülkede Kosova, Belçika ve İtalya’da turizm alanında yatırımlarım var. Yurt dışında 130’un üzerinde, yurt içinde de 100’e yakın bir personelle şirketlerimiz faaliyet gösteriyor.” dedi.

SON 20 YILDA HER KONUDA KENDİMİ GELİŞTİRDİM VE BUGÜNLERE HAZIRLANDIM

2002 yılında Anavatan Partisi ile siyasete girdiğini ifade eden Çakay; “ O dönemde Edirne 2. Sıra Milletvekili adayı oldum. 2004 yılında ise AK Parti’ye üye oldum. İlk siyasi Belediye Başkanlığı tecrübem ise 2004 yılında AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olarak oldu. 2004 yılından bu yana yaklaşık olarak 20 yılda her konuda kendimi çok geliştirdim ve bugünlere hazırlandım.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.