DOLAR 32,3716 0.03%
EURO 34,8045 -0.03%
ALTIN 2.394,22-0,10
BIST 10.257,550,48%
BITCOIN 19197032,40%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akalın, seçim değerlendirmesi yaptı

Akalın, seçim değerlendirmesi yaptı

ABONE OL
20 Mayıs 2023 11:25
Akalın, seçim değerlendirmesi yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi olmayan sonuçlara göre 28. Dönem İYİ Parti Edirne Milletvekili seçilen Mehmet Akalın, düzenlediği toplantıda istedikleri sonucu alamasalar da İYİ Parti’nin Türkiye’de seçime tek başına girdiği iller arasında oylarını en çok artırdığı ilin Edirne olduğunu söyledi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, önceki dönem İl Başkanı Ekrem Demir ve parti yöneticileri katıldı.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ MUTLAKA KAZANMALIYIZ, KAZANACAĞIZ”

28. dönem milletvekilli seçimlerinde bekledikleri sonucu alamadıklarını ve bundan ders çıkarılması gerektiğini belirten Akalın, “Bu seçimde de dediğim gibi biz Millet İttifakı olarak. Beklediğimiz sonucu alamadık, biz bundan ders çıkaracağız. Bundan sonraki seçimlerde milletimize kendimizi daha iyi nasıl anlatırız onu düşüneceğiz. Bu tabii milletvekilliği seçimi, bir de Cumhurbaşkanlığı ayağı var. O daha tamamlanmadı, ikinci tura kaldı. Biz bununla ilgili Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Genel merkezimizden de çalışmalarla ilgili ne tür çalışmalar yapacağımıza dair bilgilerle bize geçildi. Dolayısıyla bu seçimi kazanmalıyız, kazanmamız gerekiyor. Bunu seçim sürecinde de hep vurguladım. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne kadar önemli olduğunu vurguladım. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamadınız, takdirde milletvekilliği de millet meclisinde çok fazla bir etkiniz olmayacağını söyledim. Çünkü partili cumhurbaşkanlığı sistemine göre bütün ipler bir kişinin elinde. Yasama, yürütme ve yargı bir kişi tarafından yönetiliyor. Bunun demokrasimiz açısından ben çok uygun olmadığını düşünüyorum. Bunu da dediğim gibi seçim sattım halinde anlattık. İlk seferinde ben kendi adıma ders çıkarıyorum. Demek ki doğru anlatamadık. Şimdi bu önümüzde kalan 10 gün süresince tekrardan milletimize anlatmaya çalışacağız. Ben kesinlikle başarılı olacağımıza inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimini alacağımıza inanıyorum. Millet ittifakı olarak ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu, bu milletin ferasetiyle Cumhurbaşkanı olarak seçeceğine inanıyorum. Diyelim ki mevcut Cumhurbaşkanı çok iyi işler yaptı ama bundan sonra seçeceğiniz kişi böyle bir şey iyi şeyler yapmayabilir. Dolayısıyla tek kişinin bütün her şeye hakim olmasının doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi.

“İYİ PARTİ’NİN TEK BAŞINA SEÇİME GİRİP EN YÜKSEK OY ALDIĞI İŞ EDİRNE’DİR”

Akalın “Şimdi gelelim İYİ Parti tarafına. Evet, Millet İttifakı olarak İYİ Parti olarak da biz ülke genelinde beklediğimiz sonuçları alamadık. Ancak Edirne’de iyi bir sonuç aldık. Türkiye genelinde İYİ Parti’nin en yüksek oy aldığı il oldu Edirne. Bu manada da partimiz adı açısından Edirne teşkilatı olarak mutluyuz. Birinci olduk derken bizden daha yüksek oy alan iller var. Mesela bunlar Yozgat ve Aksaray. Buralarda ittifak olarak seçime girdik. Yani Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte girdik. Dolayısıyla da yalnız başımıza girdiğimiz yer en yüksek oy aldığımız Edirne. Bizi bu göreve layık gören Edirneli hemşerilerime teşekkür etmek istiyorum. Bu Edirne’nin feraseti hakikaten sandıklara yansımıştır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.