DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2038566-2,80%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçay, “Sağlıklı eğitim istiyoruz”

Akçay, “Sağlıklı eğitim istiyoruz”

ABONE OL
28 Eylül 2021 11:30
Akçay, “Sağlıklı eğitim istiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye genelinde Covid-19 sebebiyle karantinaya giren sınıfların artması üzerine herkesin dikkatini çekmek istediklerini söyleyen Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, 28 Eylül’de ‘Sağlıklı Eğitim İstiyoruz’ pankartlarını sendika binalarına asacaklarını, derslere ‘Sağlıklı Eğitim İstiyoruz’ Yaka kokartları ile gireceklerini duyurdu.

Türkiye genelinde bin 600 sınıfın karantinaya alınması, açılacak üniversitelerde pandemi tedbirlerinin alınmadığını gördüklerini dile getiren Akçay, okulların kaderine terk edildiğini aktardı. Okulların virüsün kuluçka alanı haline geldiğini vurgulayan Başkan Murat Akçay sınıfların acilen seyreltilmesi gerektiğini ifade etti.

“UZAKTAN EĞİTİME 6 MİLYON ÖĞRENCİ DAHİL EDİLEMEDİ”

Uzaktan eğitimdeki yetersizlikler sonucunda, milyonlarca öğrenci için 2020’nin kayıp bir yıl olduğunu belirten Akçay, “Açık ortaokullar ve açık liseler ile özel okullar haricinde resmi okullarda eğitim gören 2 milyon 316 bin 139 öğrenci EBA’ya ulaşamamıştır. Bu rakama özel okullar, açık ortaokullar, açık liselerde katıldığında ve tarımdaki 220 bin; sanayideki 171 bin, hizmet sektöründeki 328 bin çocuk işçi eklendiğinde, uzaktan eğitime dahil edilemeyen öğrenci sayısı 6 milyonu geçmektedir”

“TÜRKİYE GENELİNDE BİN 600 SINIF KARANTİNA ALTINDA”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulları virüsün kuluçka alanına dönüştürdüğünü öne süren Akçay “Yaklaşık 1.5 senelik uzun zamanı değerlendirmeyip eğitim alanında pandemiye ilişkin neredeyse hiçbir tedbir almayan MEB, okullarımızı virüsün kuluçka alanı haline getirmiştir. Türkiye genelinde Bin 600 üzerinde sınıf karantinaya alınmış durumdadır. Daha şimdiden iki okul karantina nedeniyle kapanmıştır. Öğrenci pansiyonlarından da karantina haberleri gelmektedir. Bir hafta sonra açılacak olan üniversitelerde de pandemiye ilişkin hiçbir önlem alınmadığı görülmektedir. Gelinen noktada; okulları “Maske-mesafe-hijyen” tabelalarıyla donatıp, okullarda maske dağıtmaktan, mesafeleri kalabalığa engel olacak şekilde ayarlamaktan, hijyen malzemeleri temin etmekten aciz bir yönetim, milli eğitimimizden bir yılı daha çalmak üzeredir” dedi.

“SAĞLIKLI EĞİTİM İSTİYORUZ PANKARTLARI ASACAĞIZ”

Bu koşulların sağlanmadığı her gün sadece eğitim emekçileri ve öğrencilerin değil, tüm toplumun sağlığıyla kumar oynanacaktır. Savaşlarda bile hedef alınmayan, dünyanın en güvenli yerleri olması gereken okulların, salgına karşı kaderine terk edilmiş bu halini kabul etmiyoruz. Sağlıklı eğitim istiyoruz. 28 Eylül’de hem sorunlar karşısında 3 maymunu oynayan siyasi iktidarı uyarmak hem de kamuoyunun ilgisini bu sorunlara yöneltmek için işyerlerimize “Sağlıklı eğitim istiyoruz” yazan kokartlarla gideceğimizi, ülke genelindeki tüm sendika binalarımıza “sağlıklı eğitim istiyoruz” yazan pankartlar asacağımızı ilan ediyoruz. Eğitim-İş olarak bu haklı taleplerimizin takipçisi olacağımızın altını çiziyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.