DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2057472-2,03%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akgün, CHP İl Başkanlığına aday

Akgün, CHP İl Başkanlığına aday

ABONE OL
22 Eylül 2023 10:20
Akgün, CHP İl Başkanlığına aday
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçmiş dönemde partisinin merkez ilçe başkanlığı ve il genel meclis üyesi olarak görev yapan Erdal Akgün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’na adaylığını duyurdu. Akgün bir kafede düzenlediği basın toplantısı ile 24 Eylül Pazar günü yapılacak seçimde aday olduğunu, hatta seçimi şimdiden kazandıklarını ifade etti. Partisi için çok çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini kaydeden Erdal Akgün, partideki kan kaybına dur demek için aday olduğunu, seçildiği takdirde il başkanlığının Edirne Belediyesi ile akçeli işlere girmeyeceğiz sözleri ise dikkat çekti.

“24 EYLÜL PAZAR GÜNÜ İL BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYIM”

Akgün, yaptığı açıklamada, “24 Eylül Pazar günü yapılacak Edirne Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na adaylığımı, Edirne’yi karış karış gezerek Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine duyurdum.  Yani bu bir il başkanlığı aday açıklaması falan değil arkadaşlar. Ben ilk önce adaylığımı örgütümle paylaştım. Edirne’de bugüne kadar olmayan adaylık olayını arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Hiç kimseyi ayağımıza çağırmadan herkesin ayağına giderek o Cumhuriyet Halk Partisi’nin insanlarıyla, üyeleriyle onların da rızasını alarak ilçe ilçe adaylığımızı duyurduk. Bir köy çocuğunun gelip Cumhuriyet Halk Partisi’nde 15 yılı il genel meclis üyeliği yapması iki dönem merkez ilçe başkanlığı yapması ziraat odası meclis başkanlığı yapması ve bugün de bu kutsal partinin vatan topraklarını kurtaran devletimizi kuran insanların partisinden il başkanı adayı olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ben siyasete askerden geldiğim üç ay sonra Bülent Ecevit’in Demokratik Sol Partisi’nde başladım. Benim bütün iddiam Cumhuriyet Halk Partisi’ni Bülent Ecevit açacaktı. Ama bu devleti kuran parti açıldıktan sonra DSP’den edip Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeliğini yaptım. Bütün yaptığım görevlerin içinde en iyisi, en güzeli, en kutsalı arkadaşlar kurucu merkez ilçe yönetiminde görev almak oldu. Nasıl çalışmayan insan evine bir parça ekmek götürmeye zorlanırsa çalışmayan siyasetçi partisine oy getirmeye zorlanır. Ben Edirne’mizde Cumhuriyet Halk Partisi’nin üzerine serilmiş olan ölü toprağını kaldırmak için adayım. Ben bu partinin öz evladıyım. Ben bu partinin her iki kademesinde çalıştım, yapmadığım görev neredeyse kalmadı. Burada Cumhuriyet Halk Partisi her seçimde oy kaybederken Erdal Akgün gibi bir insanın duyarsız kalması mümkün değildi. Tamamen aday olma sebebim bunlardır. İçim acıyor. Koskocaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanlığından ve önceki dönem merkez ilçeden yaprak kıpırdamıyor. Bir çiftçi bir köylü çocuğu bunlara duyarsız kalamazdı. Ben üreten insanların, emekçi insanların bir parça ekmek peşinde koşan insanların adayı olarak çıktım” dedi.

“KAN KAYBINA DUR DEMEK İÇİN ADAYIZ”

CHP için her daim mücadele verdiklerini vurgulayan Akgün “Bizler Edirne Cumhuriyet Halk Partili’nin çalışmamız çalışmadığını görerek onlar yoksa biz varız dedik. Işte cephede kurulan bir partinin üyeleri Edirne’de sessiz ve sakin kalamazdı. Buradaki gördüğünüz arkadaşlarımızın hepsi ikinci defa kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucu iradesiydiler. 18 aylık çalışma neticesinde eski il başkanımız Teoman Özdöl abim, Şükrü Ciravoğlu abim, Namık Kemal Döleneken abim bir rapor hazırlayarak Samet Kahraman arkadaşımız  il başkanlığına geldikten sonra bu raporu arkadaşımıza sundular. Genel seçimlerde “vereceğiniz her türlü göreve hazırız” dedik. “Maddi manevi partimizin yanındayız” dedik. Bekledik, davet edilmedik. Ama önemli değil, biz yine durmadık. Yine durmadık. Yağmur yağdı, yağmurda ıslandık. Güneş açtı, güneşte terledik. Cumhuriyet Halk Partisi için sonuna kadar çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu kan kaybına dur demek için adayız” dedi.

“İNSANLARI CHP’DEN İÇERİ SINAVLA ALMAK GEREKİYOR”

Mevcut yönetimdeki en büyük şikayetinin çalışmamak olduğunu söyleyen Akgün, “Mevcut yönetimden şikayetimiz, çalışmamak. Her girdiğimiz seçimde partimizin puanlarının üç dört puan aşağı düşmesi. Bir de biz Cumhuriyet Halk Partisi’ni şöyle görüyoruz arkadaşlar. Cumhuriyet Halk Partisi insan yetiştiren bir okuldur. Cumhuriyet Halk Partisi eğitim merkezidir. Cumhuriyet Halk Parti’nin ahlakını terbiyesini almayan insanları Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısından dahi içeri sınavla almak lazım diyorum” dedi.

“BİZ SEÇİMİ KAZANDIK OLARAK GÖRÜYORUZ”

Seçimi kazanacaklarına inandığını dile getiren Akgün, “Cumhuriyet Halk Partiler sağduyulu insanlardır. Biz seçimi kazandık olarak görüyoruz ve kazanacağız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin öz evlatlarına ihtiyacı var arkadaşlar. Öz evlatlar varsa o delegasyonun içinde de yüzlerce öz evlat var. Ben en çok onlara güveniyorum. Ben buradan seçimi kazandığımda basın mensuplarının huzurunda bütün örgütlerime namus ve şeref sözü olarak ön seçimi veriyorum. Ankara’da elinde dosyalarla gezenlerin değil partinin emekçilerinin peşinde olacak adaylar” dedi.

“CHP’Yİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜRECEĞİZ”

Parti olarak yemek düzenlediklerinde fakir fukara olmadığını dile getiren Erdal Akgün “Cumhuriyet Halk Partisi’ni fabrika ayarlarına geri döndüreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin özellikle kuruluş yıl dönümlerinde yapılan etkinliklerde Edirne’nin dal gelirli insanın, Edirne’nin emekçi insanları sosyete insanından daha fazla olacak arkadaşlar. İnadına sol, inadına özgürlük diyen insanlar o partinin yemeklerinde baş tacı olacaklar. Benim Roman kardeşim Cumhuriyet Halk Partisi’nin her türlü etkinliğinde en baş köşede olacak. Zaten yani bu olaylara karşı çıkmamızın aday olmamızın sebeplerinden bir tanesi var, yemek yapıyoruz, bir tane fakir fukara yok. Bir tane kenar mahalleli yok. Bir tane Roman kardeşim yok. Biz onları başımızın tacı yapmak için geliyoruz. Eskisi gibi “ dedi.

“İL BAŞKANLIĞI İLE BELEDİYEMİZ AKÇELİ İŞLERE GİRMEYECEK”

Akgün, “Ben buradan söylüyorum, asla ve asla Edirne Belediyesi ile ekonomik işleri olmayacak. İl başkanlığımızla belediyemiz akçeli işlere girmeyecek. Siyaset zenginleşme sanatı, zenginleşme yeri değildir. Siyaset Atatürk ilk ve devrimleri için, ekmek, emek için yapılır. Hiçbir yöneticiyi ve il başkanımızı bu konularda kimse duymayacak. Bu konuda söz veriyorum” diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.