DOLAR 32,3812 0.19%
EURO 35,0375 -0.17%
ALTIN 2.324,250,22
BIST 9.091,580,13%
BITCOIN 2272281-0,67%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, Bakan Özer ile bir araya geldi   

Aksal, Bakan Özer ile bir araya geldi   

ABONE OL
20 Mayıs 2022 10:03
Aksal, Bakan Özer ile bir araya geldi   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne’deki eğitim projelerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i ziyaret etti. Aksal, Edirne’ye dair yatırımların AK Parti hükümetleri süresince en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne’de eğitim projelerine ilişkin istişarelerde bulunmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i TBMM’de ziyaret etti.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Aksal, Edirne’ye dair yatırımların AK Parti hükümetleri süresince en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çekerek, “Muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve 2023 hedeflerine güvenle yürümek için bu yolda en büyük yatırımımızı eğitime, çocuklarımıza ve gençlerimize yaptık” dedi.

Milletvekili Aksal, “Geçmişte kalabalık sınıflarda yaşanan sorunları öğrenme zorluklarını çözmek amacıyla, ülkemizin dört bir yanında 351 bin yeni derslik inşa ederek, okullarımıza 729 bin yeni öğretmen atamasını gerçekleştirdik. Mevcut aktif görev yapan öğretmenlerimizin yüzde 75’i bizim dönemimizde atandı” dedi.

“Kütüphanesiz okul kalmayacak” projesi kapsamında iki ay gibi bir sürede 16 bin 361 yeni kütüphane inşa ettiklerini belirten Milletvekili Aksal, “Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Edirne’mizde de son yıllarda yapılan projelerimizde odak noktamız daima gelecek nesillerimizin kendini geliştirebilecekleri, bilim, teknoloji, kültür sanat gibi alanlarda modern eğitim hizmeti verebilmek olmuştur. İlimizde en fazla yatırım iktidarımız süresince gerçekleştirilmiştir. Esas aldığımız eğitim öğretim sistemini öncelikli hedefi, evlatlarımızın iyi birer insan olarak yetişmelerini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.