DOLAR 32,5602 0.21%
EURO 34,9855 0.01%
ALTIN 2.448,710,53
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20960920,01%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, “Edirne’nin 170 Milyonunu çarçur ettiniz”

Aksal, “Edirne’nin 170 Milyonunu çarçur ettiniz”

ABONE OL
22 Ekim 2021 13:03
Aksal, “Edirne’nin 170 Milyonunu çarçur ettiniz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ‘altyapı için kullanacakları kredinin Milletvekili Fatma Aksal tarafından engellendiği’ yönündeki iddialarına tepki gösteren TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Altyapı yapacağım diye Edirne’nin 170 Milyonunu çarçur ettiniz Edirneliler isyan etti: “İller Bankası bu işi denetlesin’’ diye. Kimse krediyi falan durdurmadı. Sadece denetim Belediye’den İller Bankası’na geçti” dedi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın geçtiğimiz gün düzenlediği toplantıda kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.

“YAPAMADIĞINIZ ALTYAPIYA ÜZÜLÜN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, kendisi için ‘üzüldüğünü’ söylediğini belirten Aksal, “Sayın Gürkan benim için üzülmeyi bırakın da siz kendi halinize üzülün, yapamadığınız altyapıya üzülün yollara üzülün, Edirne’nin döneminizde ne kadar bakımsız bir şehir haline geldiğine üzülün” dedi.

“PARAYI KULLANIRKEN HER GÜN TEŞEKKÜR ETTİKLERİ MİLLETVEKİLİ ŞİMDİ ŞUÇLU”

Aksal, “Yükümün ağır olduğu doğrudur. Çünkü Edirne’ye ve bu ülkeye hizmet etmek gibi bir derdim var. Derdi hizmet olmayanların bu yükü anlaması elbette ki zor. Ama Allah’a şükür vicdanım çok rahat. Akşam başımı yastığa koyduğumda çok rahat uyuyorum. İnşallah Sayın Gürkan da benim kadar rahat uyuyordur. Edirne Belediyesi altyapı yapım işi için 170 Milyon kredi kullandı. Para bitti ama altyapının bitmesi şöyle dursun, yapılan yerler eskisinden bile beter. Parayı kullanırken her gün teşekkür ettikleri Milletvekili şimdi suçlu” dedi.

“EDİRNE’NİN 170 MİLYONU ÇARÇUR ETTİNİZ”

Krediyi kimsenin durdurmadığını sadece denetimin belediyeden, İller Bankasına geçtiğini belirten Aksal, “Altyapı yapacağım diye Edirne’nin 170 Milyonunu çarçur ettiniz Edirneliler isyan etti: “İller Bankası bu işi denetlesin’’ diye. Kimse krediyi falan durdurmadı. Sadece denetim Belediye’den İller Bankası’na geçti. Anlaşmada yer alan meblağda krediyi kullandınız. Siz ilk önce kendinizin Edirne’ye kaç ‘yıl’ borcu var oturup onu hesaplayın. Selimiye restorasyonuna gelince; yıllardır göz önünde duran mezbelelikten hiç rahatsız olmayan Başkan; yapım işi boyunca, birkaç ay orada duracak standart bir tabeladan rahatsız olmuş! Bu ülkenin Bakanlığının tabelasından çok rahatsızsanız, siz yapıp kendi tabelanızı asacaktınız” dedi.

“15 TEMMUZ AKŞAMI SİZİN NE YAPTIĞINIZI HEPİMİZ BİLİYORUZ”

Aksal, “Cumhurbaşkanımıza saygınızdan da sakın bahsetmeyin. Ülkenin demokrasisine darbe vurulan, Cumhurbaşkanımızın canına kast edilen 15 Temmuz akşamı sizin ne yaptığınızı hepimiz biliyoruz. Edirne’de kim kalır kim gider? Bir nefes sonrasına garantimiz olmayan bu dünyada onu ancak Allah bilir, zaman gösterir. Size son sözüm; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ‘’ Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” Laf değil, iş üretin…”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.