DOLAR 32,4388 -0.16%
EURO 34,8344 -0.41%
ALTIN 2.445,760,41
BIST 9.884,821,73%
BITCOIN 20909660,69%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, “Eleştirenler milletten cevabını aldı”

Aksal, “Eleştirenler milletten cevabını aldı”

ABONE OL
17 Aralık 2020 10:48
Aksal, “Eleştirenler milletten cevabını aldı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Edirne Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Dr. Fatma Aksal, özelleştirmeyi önyargılarla eleştirenlere en güzel cevabı özelleştirilen kurumların ve bu sayede takdirini kazandıkları milletin verdiğini söyledi.

TBMM’de Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmelerinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı adına söz alan Milletvekili Aksal, özelleştirilen kurumların ciddi şekilde kara geçtiğini belirterek, bu sayede milletin takdirini kazandığını söyledi.

Özelleştirmelerin muhalefet açısından bir malzeme haline geldiğini belirten Aksal, “Ülkemizin en önemli iktisadi hamlelerinden olan özelleştirmeler maalesef neredeyse her zaman muhalefet açısından bir malzeme haline getirilmiş, bunun üzerinden hamaset siyaseti yapılmaya çalışılarak gündem oluşturma çabası içine girilmiştir” diyen Aksal, bu çabaların boşa çıktığının en büyük göstergesinin özelleştirilen kurumların ciddi şekilde kara geçmesi ve bu sayede milletin takdirini toplaması olduğunu kaydetti.

Aksal, önümüzdeki dönemde de ekonomide verimlilik artışı temelinde etkin bir piyasa mekanizması oluşturulması bakış açısıyla, devletin kamusal fayda taşımayan iktisadi hayattaki payının azaltılmasına yönelik rekabetçi ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilen uygulamalara devam edeceğinin de altını çizdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.