DOLAR 32,5701 0.22%
EURO 34,9407 -0.15%
ALTIN 2.443,320,30
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2090514-0,13%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, “Kadına şiddet siyaset üstü bir konu”

Aksal, “Kadına şiddet siyaset üstü bir konu”

ABONE OL
24 Mart 2022 17:56
Aksal, “Kadına şiddet siyaset üstü bir konu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, kadına şiddetin siyaset üstü bir konu olduğuna dikkat çekerek, “Bu bilinçle devlet, hükümet, toplum, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, iş dünyası ve medya birlikteliği ile topyekün bir mücadele gerektirir” dedi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Başkanı Şakir Gürel ve beraberindeki heyet ile TBMM’de  bir araya geldi.

Görüşme sonrası, açıklamalarda bulunan Aksal, TBMM’de görüşülen Kadına yönelik şiddetin önlenmesini hedefleyen maddeler içeren kanun teklifinin Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda görüşmelerini tamamladıklarını bildirdi.

Aksal, “Devletimiz ve hükümetimizin gerekli kanuni değişikliklerin yapılması konusundaki hassasiyetleri haricinde, şiddet bireyleri, toplumları, tüm canlıları etkileyen küresel bir sorundur; Şiddetin yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet ise Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle “Bir insanlık suçudur.” ve “ama”sız, “fakat”sız, “lakin”siz topyekûn bir mücadele gerektirir” dedi.

Kadına şiddetin siyaset üstü bir konu olduğuna dikkat çeken Aksal, “Bu bilinçle devlet, hükümet, toplum, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, iş dünyası ve medya birlikteliği ile topyekün bir mücadele gerektirir” dedi.

Aksal, günümüzde sosyal medya başta olmak üzere medya sektörünün bu anlamda çok kritik bir noktada olduğuna işaret ederek, “Kadının her alanda güçlenmesi bizim için vazgeçilmez bir nokta iken hayatımızın her anında etkiye sahip medyada görülecek hassasiyet, gerek kadına şiddetin önlenmesinde gerekse kadının güçlenmesinde etkin ve hızlı bir adım olacaktır. Bu anlamda medya dilinin ehemmiyeti ve bilinciyle daha hassas davranmak, bu mücadeleye katkıda bulunmak elzemdir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.