DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20732960,65%
Edirne
21°

AÇIK

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Aksal, NATO PA Toplantısı’na katıldı

Aksal, NATO PA Toplantısı’na katıldı

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun liderliğinde NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Ortak Komisyon Toplantısı'na katıldı.

ABONE OL
24 Şubat 2024 11:39
Aksal, NATO PA Toplantısı’na katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun liderliğinde NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Ortak Komisyon Toplantısı’na katıldı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen toplantıya katılan Aksal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, NATO’nun siyasi gündemi başta olmak üzere, Ukrayna’ya verilen destekleri ve müttefik savunma endüstrisindeki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti.

Aksal, Türk delegasyonunun aktif bir şekilde toplantıya katılım gösterdiğini ve Türkiye’nin NATO’daki rolünü güçlendirmek adına yapılan müzakerelere katkı sağladıklarını ifade etti.

Aksal, NATO Parlamenter Asamblesi (PA) İtalyan Delegasyonu ile ülkeler arasındaki ilişkilerin daha ileri düzeye taşınmasına yönelik verimli bir toplantı da gerçekleştirdiklerini kaydederek, NATO’nun güney stratejisinin gözden geçirilmesi, NATO ve İndo-Pasifik bölgesi, Avrupa Birliği’nin genişleme politikası ve enerji güvenliğine yaklaşımına ilişkin oturumların gerçekleştiği toplantıların ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.