DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 35,0383 -0.19%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.100,040,22%
BITCOIN 2271208-0,55%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal’dan bakanlık temasları

Aksal’dan bakanlık temasları

ABONE OL
15 Ekim 2021 17:52
Aksal’dan bakanlık temasları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu ile görüştü.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞME

Milletvekili Aksal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili görüşmesine yönelik yaptığı açıklamada, “Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde özellikle son yıllarda dış siyasette sergilemiş olduğu dik duruş ve tavizsiz kararlar ile, dünyaya adeta demokrasi dersi vermiştir” dedi.

“Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan Edirne’mizin dış ilişkilerimize ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi anlamda katkısı ve önemini bir kez daha buradan vurgulamak istiyorum” diyen Milletvekili Aksal şunları söyledi;

“İnşallah hükümetimiz bakanlıklarımızın çalışmalarıyla Edirne’mizi ithalat-ihracat ve turizm açısından çok daha iyi noktalara getireceğiz. Sayın Bakanımıza, Cumhurbaşkanımızın bu duruşunu perçinleyen temasları, komşu ülkelerimiz başta olmak üzere dünya ülkeleri ile olan ikili ilişkilerimiz açısından ülkemizi temsil noktasında bizlere yaşattığı gurur nedeniyle hemşehrilerim ve milletimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

PLANLANAN VE DEVAM EDEN YATIRIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu ile de yaptığı görüşmeye değinen Milletvekili Aksal, “Sayın Bakanımızla Edirne’de Bakanlığımız bünyesinde devam eden projeler ile ilgili istişarelerde bulunduk. Edirne’de genç nüfusa yönelik devam eden ve planlanan yatırımlar üzerine değerlendirmeler yaptık. Edirne genç nüfus potansiyeli fazla olan bir şehrimiz. Gençlerimizi hayata hazırlamak eğitim sosyal ve kültürel anlamda onları besleyecek ve geliştirecek sahalar açmak öncelikli hedefimiz. Bu minvalde Bakanlığımız ve hükümetimizle bu yönde çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

EDİRNE’DE KYK’YA BAĞLI YURTLARIN KAPASİTESİ 10 BİN 154’E ÇIKARILDI

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında Edirne’de KYK’ya bağlı yurtların yatak kapasitesi 2 bin 810 olduğuna değinen Milletvekili Aksal, “Biz bu kapasiteyi şu an 10 bin 154’e çıkardık. Elbette ki sadece sayı olarak değil, kalite ve yaşam standardı olarak da en üst seviyede, otel konforunda yurtlar yapıyoruz. Eskiden ranza koğuş sisteminde olan odaları, 2 ya da 3 kişilik oda sistemine çevirdik. Bakınız bugün itibarıyla üniversite eğitimi için Edirne Merkeze gelmiş olan tüm öğrencilerimiz yedekler de dahil olmak üzere yurtlarına yerleştiler. Biz tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.