DOLAR 32,4697 -0.07%
EURO 34,7415 -0.68%
ALTIN 2.437,270,06
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062384-0,54%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal’dan Tahıl Koridoru değerlendirmesi

Aksal’dan Tahıl Koridoru değerlendirmesi

ABONE OL
5 Ağustos 2022 11:23
Aksal’dan Tahıl Koridoru değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Tahıl Koridoru anlaşmasına değinerek, “Dünyanın neredeyse üçte birinin tahıl ihtiyacını karşılayan Rusya ve Ukrayna düğümünün çözülmesi bakımından ülkemiz tarihi bir adıma imza atmıştır” dedi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal; tahıl koridoru ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Uzun süredir Dünya’yı etkisi altına alan pandemi sürecinin yarattığı gıda krizinin ardından yaşanan Rusya Ukrayna savaşı var olan gıda krizini daha da tetiklediğine dikkat çeken Milletvekili Aksal, “Gıda sorunu sadece ülkeleri ve bölgeleri değil, tüm dünyayı etkileyen bir konu haline gelmiştir. Her an kıtlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan yoksul ülkelere, Afrika’ya, ulaşacak olan tahılın bu anlamda önemi çok büyüktür. Düşünün ki bu koridor ile ihtiyacı olan bölgelere gidecek olan tahıl, milyarlarca insanın açlık tehlikesinin önüne set olacak” dedi.

Dünyanın neredeyse üçte birinin tahıl ihtiyacını karşılayan Rusya ve Ukrayna düğümünün çözülmesi bakımından ülkemizin tarihi bir adıma imza attığına işaret Milletvekili Aksal, “Cumhurbaşkanımızın Uluslararası konularda gösterdiği barışçıl ve çözüm odaklı politika sayesinde Dünya refahına katkı sağlamaya, krizlerin çözüm etkeni olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.