DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051207-1,88%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altun, “Kalabalıktan uzak tatili tercih edin”

Altun, “Kalabalıktan uzak tatili tercih edin”

ABONE OL
29 Ekim 2021 11:57
Altun, “Kalabalıktan uzak tatili tercih edin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günlük yayınlanan Covid-19 tablosunda vaka sayılarının artışı sonrası Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, pandemi sürecinde vatandaşların elinden geldiğince kalabalık ortamlardaki tatil yerine çadır kampları ve yazlık kiralayarak yapmalarını önerdi.

Yaz sezonunun sonuna doğru vaka artışlarının gözle görülür artışı sonrası hala tatilde olanlar ve gelecek dönem pandemi koşulları devam ettiği varsayarak tatil planı yapanlara uyarıda bulunan Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Altun, kalabalık yerler yerine doğayı ve çadır turizmini işaret etti.

“ÇADIR KAMPİNGLER DAHA UYGUN”

Tatillerine devam edenler ve bir sonraki dönem için öneride bulunan Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun “Eğer kalabalık oteller gibi yerler tatil yapmak için uygun değil şu süreçte. Çadır turizmi tercih edilebilir. Daha sakin, çok insanın bulunmadığı yerlere çadır kurmak gibi. Eğer deniz turizmini tercih ediyorlarsa plajda çok vakit geçirmemeyi, sabahın erken saatlerinde kalabalık değilken suya girip çıkmaları ve olabildiğince plajdaki kalabalığın içine karışmamalarını öneriyorum. Bu süreçte kalabalık mekanlar tercih edilmemesi gerekiyor. Çadır kampingler daha uygun olur. Kiralayabiliyorlarsa yazlık tutmaları, aile bireyleri dışında misafir kabul etmemeleri onlar için koruyucu olacaktır” dedi.

“HAVUZLARA DİKKAT”

Tatilcilerin turizm bölgelerinde deniz yerine havuzu tercih etmesini değerlendirerek kalabalık havuz ortamından uzak durulması gerektiğini söyleyen Altun, “Havuzun büyüklüğüne göre insan sayısı fazlaysa, insanlar burun buruna geliyorsa oradada bulaş riski her zaman var. Plajdaki insanların dip dibe oturmalarıyla, küçük bir havuzda çok daha fazla insanın bulunması aynı anlama geliyor. Burada önemli olan kalabalığın içine girmemek. Doğayla baş başa, kalabalıktan uzak, yoğunluğun olmadığı saatleri tercih ettiğiniz bir tatil en doğru olarak şu süreçte gözüküyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.