DOLAR 32,5390 -0.04%
EURO 34,9273 0.08%
ALTIN 2.436,450,27
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21778680,66%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Altunhan, “Otogar masrafını çıkartmaz”

Altunhan, “Otogar masrafını çıkartmaz”

ABONE OL
12 Mayıs 2022 10:06
Altunhan, “Otogar masrafını çıkartmaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Otogar İşletmecisi İş insanı Mustafa Altunhan, Haziran ayında ihaleye çıkacak otogar için belediyenin 15 milyon + KDV istediğini ve ihaleye adet yerini bulsun diye gireceğini ifade ederek, “Burada zaten o paralar kazanılmaz. Bir iki yıl sonra hızlı tren geliyor. İki yıl sonra bu otogar masrafını çıkartmaz” dedi.

Edirne Otogar İşletmecisi İş insanı Mustafa Altunhan, otogarda basın toplantısı düzenledi.

 “OTOGARIN DEĞERİNİ DÜŞÜRÜYORLAR”

Altunhan, Haziran ayında ihaleye çıkacak olan otogarı için belediyenin 15 milyon + KDV istendiğini belirterek, “Bu KDV ile birlikte 20 milyona yakın bir para ediyor. 20 milyon adam verecek, 20 milyonda bunun 10 sene masrafı var. 40 milyon lira. Bunun neden dile getiriyorum biliyor musunuz? Pandemiden önce olsaydı belki bunu kaldırabilirdi. Ama şu anda kaldırmayacak, birde neden kaldırmayacak birde bu otogarın değerini kimler nasıl düşürdü bunu da anlatmak zorundayım. Niye otogarın değeri düştü. Edirne Ticaret Odası bir sicil onayladı. Sahte kontratla. Volkan Metro diye bu otogarda bir firma bir işletme hiçbir şey yok. Birde benim sahte imzam var altında. Mustafa Altunhan’ın imzasını sahte atacak kadar cüretkar bir çete. Bu bir çete olayıdır. Bu neden otogarın değerini düşürüyor? Adam ETSO’dan bunu tescil ettiriyor bununla belge alıyor. Bu belgeyle Edirne otogarına giriyor ve haksız kazanç, haksız rekabet yapıyor. Çorlu’ya Silivri’ye belgesini alıyor ama İstanbul’a yolcusunu taşıyor. Biletsiz. Birde 7-8 illegal adam orada Edirneli yolcuları rahatsız ederek çantasını almaya çalışarak burada çığırtkanlık ortamını oluşturuyor. Sabahtan beri inanın 10 sefer ben polisi aradım. Geliyorlar bakıyorlar. Onlarda polisi görünce susuyor. Yani burada bunun önlemini kim alacak hangi kurum? Bizim Edirnemiz sahipsiz mi? Ben bunu hala anlamış değilim”dedi

“İLLEGAL OLAYIN SEBEBİ ETSO’NUN VERDİĞİ SAHTE BELGE”

İllegal sahte belge hazırlayanların rahat rahat hareket ettiğini öne süren Altunhan, “Şu anda illegal bir şekilde otogara girdiler. Benim olan yeri gasp edip oradan faaliyet gösteriyorlar. İstanbul’a yolcu taşıyamazlar ama taşıyorlar. Bunun sebebi de ETSO’nun verdiği sahte belge. Bu sahte belgeyle bunları yapabiliyorlar. Ben anladım ki böyle bir sahte belge bende hazırlayayım. Neden masraf yapayım ki. 20 milyon buraya kira verecem. 20 milyon masrafım olacak. 50 milyona gelir burası. Yani tazminatlarla şunlarla bunlarla 50 milyona gelir. Neden bu parayı vereyim ben? Şu anda otogarın kameraları illegal çalışmayı kayıt ediyor” dedi.

“BU SUÇ İŞLEYENLERİ EDİRNE’DE KİM KORUYOR?”

Otogarda yaşanan olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Altunhan, “Yani her dakika burada suç işleniyor. Bu suçu işleyenleri Edirne’de kim koruyor? Edirne çocuğuyum bana bu kadar sahip çıkılmıyor. Adam oradan buradan adam toplamış minibüsten inen yolcunun çantasından alıyor gel buradan araba kalkıyor. Yani böyle bir dünya var mı diyeceğim ama Edirne’de varmış. Aylar oldu avazımın çıktığı kadar bağırıyorum. Diyorum ki, “niye gidip de Ticaret Odasının ifadesi alınmıyor. Gel bakalım Mustafa Altunhan sen neden yalan söylüyorsun, bunlara neden iftira atıyorsun” denilmiyor. Ben istiyorum ki beni çağırsınlar “yav Mustafa Altunhan koskoca adamsın koskoca kurum Ticaret Odası, sen nasıl bunları konuşabiliyorsun söyleyebiliyorsun” diye bana hesap sorulsun. Bana tazminat davası açılsın. Eğer yalan söylüyorsam. Eğer söylediklerimde bir gram yalan varsa tüm servetimi bağışlarım diyorum”dedi

“BU SAHTEKARLIĞIN BEDELİNİ TİCARET ODASI ÖDEYECEK”

Ticaret Odası Meclis üyelerine seslenerek, Zıpkınkurt’tan hesap sormaları gerektiğini ifade eden Altunhan, “Bunun iyi bilinmesini isterim. Benim tüm ticari zararımı Ticaret ve Sanayi Odası karşılayacak. 2019 yılından beri ben burada haksızlığa uğruyorum. Benim her dakika zararım oluyor, param gidiyor. Bakın ben hakim değilim, savcı değilim. Ama kanunları çok iyi bilen biriyim. Göz göre göre burada bir sahtekarlık var, bu sahtekarlığın bedelini de bu Ticaret Odası ödeyecek. Başkan ödemeyecek bunu Ticaret Odası ödeyecek. Şimdiden bunun tedbirini alsınlar. Ticaret Odasının meclis üyeleri başkana bunu hesabını sorsunlar birde kamuoyuna bir açıklama getirsinler. Açık net. Böyle üç dört kişi toplanıp değil. Çıkacak benim gibi tane tane anlatacak. Diyecek ki 2019 yılında Volkan Metro diye bir firma vardır. Diyecek ki, evrakları da burada diyecek. Çıkartacak bunu varsa. Olmadığını onlarda biliyor. Yanındaki bir parça bir şey konuşuyor. Yanındaki bir şeyler konuşuyor. Otogarın değerini düşüren Edirne Ticaret Odası Başkanıdır”dedi

“HIZLI TREN GELİYOR, OTOGAR MASRAFINI ÇIKARTAMAZ”

Hızlı trenin geleceğini ve otogarın artık masrafını çıkartamayacağını ancak usulden ihaleye katılacağını dile getiren Altunhan, “Hiç kimse buraya gelipte 20 milyona alıp bir o kadarda masraf edecek. Kimse o parayı vermez. Bende o parayı vermem. Ha gireceğiz ihaleye usüldendir, gelenlere bir hoşgeldiniz diyeceğiz. Adet yerini bulsun diye birazda yükselteceğiz ardından da birisine hayırlı uğurlu olsun diyeceğiz. Burada zaten o paralar kazanılmaz. Bir iki yıl sonra hızlı tren geliyor. İki yıl sonra bu otogar masrafını çıkartmaz. Edirne Belediyesinin 70 mülkü var, hepsine ne oluyorsa Mustafa Altunhan’a da o olacak”dedi.

“TRAFİĞE KAPALI YERDE OTOBÜSÜMÜ YAKACAĞIM”

Bu şekilde haksızlığa uğrayarak göz yumulursa otobüs yakacağını, hakkını sonuna kadar arayacağını ve ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt’un da bu suçu temizlemesi gerektiğini belirten Altunhan “Bundan sonra daha çok haksızlığa uğrar ve buna da göz yumulursa daha önce yaptığım dikkat çekmek için bir eylemi yine yapacağım. Trafiğe kapalı kimsenin olmadığı yerde otobüsümü yakacağım. Bunu yapacağımı da herkes biliyor” dedi.

“OTOGAR İHALESİNE ETSO BAŞKANIYLA GİRMEK İSTERİM, ER MEYDANI HERKES GÖRSÜN”

Belediyenin düzenleyeceği otogar ihalesine ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ile girmek istediğini söyleyen Altunhan, “10 yıllık 15 milyon +KDV. Adet yerini bulsun diye gideceğim. Belediye de haklı. Belediye de para kazanmak istiyor. Ben isterim ki, en büyük arzum isteğim. Ticaret Odası Başkanı iş adamıyla bu ihaleye beraber girmek isterim. Er Meydanı herkes görsün. Edirne halkı da görsün. Bekliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.