DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076784-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altunhan, “Tüm mal varlığımı satıyorum”

Altunhan, “Tüm mal varlığımı satıyorum”

ABONE OL
21 Eylül 2022 10:42
Altunhan, “Tüm mal varlığımı satıyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Otogar işletmecisi ve iş insanı Mustafa Altunhan. düzenlediği basın toplantısında, Edirne’de işletme açarak istihdam yaratmak için mücadele verdiğini ancak ruhsat alma sürecinde karşısına çıkarılan sorunlar sebebiyle tepkili olduğunu söyledi.

“HER ŞEYİMİ SATIYORUM”

Edirne’de yatırım yapmak istedikçe hep bir sorunla karşılaştığını ve kimsenin çözüm üretmediğini öne sürerek artık tüm mal varlığını satacağını duyuran Altunhan, “Yeni bir karar aldım ciddi ciddi söylüyorum bunu. Şu oturduğumuz otelden başlayıp da bütün büyüklerimiz satışa çıkarıyorum. Taliplisi varsa buyursun gelsin.
Gerçekten şaka falan değil. Gerçek bir şey konuşuyorum. Çünkü artık iyice Edirne’de bir şeylerin suyu çıktı. Edirne’de artık ne iş adamı yetişiyor, ne tüccar yetişiyor. İllaki bir esnek köstek koyuluyor. Ben kendi payıma düşenleri benim başıma gelenlerden böyle anlatayım. Herkesin başına bir şeyler geliyor. Şu anda Saros Körfezi’nde üç tane işletmemiz var. İki tane daha yapıyordum. O üç işletmeye de ruhsat alana kadar öyle bir zorlandım ki mahkemeler olmasaydı ben ne yapardım? Sadece bürokratlara kalsaydım, onların kararlarına kalsaydım, benim halim ne olurdu, biliyor musunuz? Allah adaleti başımızdan eksik etmesin” dedi.

“NAMUS SÖZÜ VERDİK”

“Otogarda hak kayıplarının olduğunu ve pandemi döneminde kirasını aksatmadan ödediğini belirten Altuhan “Kimse de arkamızda durmuyor. Sonra kalkıyorlar birisine istedikleri yerde yer veriyorlar. Bu otogarı bana zorla verilirken vali, belediye başkanı, emniyet müdürü, jandarma komutanı zorla verdiler burasını bana. Namus sözü verdik Vali Beye, devlete namus sözü verdik. Bu otogarda bedava oturmayacağız kiralayacağız diye. Otogar 7-8 kere ihaleye çıktı kimse almadı. Bütün her şeyimi riske atıp otogarı kiraladım. Ne için devletime verdiğim söz için. Şimdi de Vali de Belediye Başkanı da Emniyet Müdürü de herkes bana sahip çıkacak, haklarımı koruyacak” dedi.

“EDİRNE’DE İŞ ADAMI YETİŞMİYOR ARTIK, BEN DE İŞ DÜNYASINDAN ÇEKİLECEĞİM”

İş dünyasından kesin olarak çekilme kararı aldığını ve Edirne’de artık iş adamı yetişmediğini dile getiren Altunhan, “Bana sahip çıksınlar çıkmasınlar her şeyimi satacağım. Kararımı aldım. Çünkü gerçekten Edirne’de iş adamı yetişmiyor artık. İş dünyasından çekileceğim. Bana söyleyin yani yıllardan beri Edirne’den kaç tane iş adamı çıktı? Eskiden babalarından kalanları olanlar onları da az kaldı kaybedecekler” dedi.

“ETSO BAŞKANLIĞINA TENEZZÜL EDECEK İNSAN MIYIM?”

İsminin ETSO Başkanlığı için kamuoyunda konuşulduğu sorusuna yanıt veren Altunhan “Edirne’de her şeyi yaşamış adamım. Beni o kadar küçümsemeyin ETSO başkanlığı gibi yerlerde. Gözünüzü seveyim ben başkan olup da gidip orada oturacak tenezzül edecek bir insan mıyım? Benim güzel bir hayatım var. Bana bu yeter. Daha 60 sene yaşamayacağım arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.