DOLAR 32,4596 -0.1%
EURO 34,7447 -0.67%
ALTIN 2.437,660,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2068477-0,81%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altunhan’dan kaçak yapı ve taşımacılık iddiası

Altunhan’dan kaçak yapı ve taşımacılık iddiası

ABONE OL
17 Kasım 2022 11:07
Altunhan’dan kaçak yapı ve taşımacılık iddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş insanı Mustafa Altunhan, Saros Körfezi’nde bekçi kulübesi adı altında villalar yapıldığını öne sürerek, bu villaları ifşa etmesinin ardından kendi mülküne denetlemeye gelindiğini iddia etti. Altunhan, Edirne’de kaçak yolcu taşımacılığı yapıldığını da öne sürerek, kolluk kuvvetlerinin bu taşımacılığın önüne geçmesini istedi.

İş insanı Mustafa Altunhan, Saros Körfezi’nde kendi mülküne kolluk kuvvetti eşliğinde yapılan denetlemeye ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

 “MİLYONLARCA DOLARLIK BEKÇİ KULÜBELERİNİ DEŞİFRE ETTİM”

Saros Körfezi’nde kendi mülkünün bulunduğu mevkide bekçi kulübesi adı altında milyon dolarlık villalar yapıldığını iddia eden Altuhan, “Saros Körfezi’nde üç gün önce bir olay yaşadım üç tane bina yapmışlar. Öğrendim, araştırdım. Dediler ki burası bekçi kulübesi. Bekçi kulübesi ama milyonlarca dolarlık bekçi kulübesi ilk defa gördüğüm için ben de şaşkınlık uyandırdı. Baktım. Bekçi kulübesine kılıf uydurmuşlar. Denizin kenarına ayriyeten bir kaçak bina yapmışlar. Bunları ben deşifre ettim. Niye deşifre ettim? Şimdi bu bekçi kulübesi denen yerlere elektrik yüzde 50 ucuz, su parası yok. Koskocaman villalar elektrikle ısıtılıyor. Elektrikle aydınlatılıyor. Vergi vermeden yapılıyor. Bunları deşifre ettim diye, villalar bir mali müşavirin, birisi de müsteşarın. Ben bunları deşifre ettim diye Saroz Körfezinde bana ait olan yerlerde inceleme yapmaya başladılar. Bana ait olan yere sanki bana gözdağı verir gibi gönderilen kişileri kim yönlendirdi bilemiyorum. Bunu kim yaptırdıysa sayın valimizden bunu tespit etmelerini rica ediyorum. Orası 20 yıllık bir bina. 5-6 sene önce ben burayı satın aldım. Satın aldıktan sonra da zaten hiçbir şey yapmadım. Sadece burayı yapı kayıt belgesi aldım devlete vergimi ödedim. Ve ondan sonra da vergi öderken de iş yeri olarak gösterdim. Oraya iş yeri ruhsatı aldım özel idare de geldi. Her santimini kontrol etti. Komplo dedim ya işte komplo bu. Bunu yapanlar. Böyle bir tutanak tuttular orada. Dediler ki kaçak. Ben oradaki hanımefendiye, özel idaredeki hanımefendiye gittim. Dedim ki Yapı kayıt belgesi var, nasıl kaçak olur. Hayır dedi. Birisinin var dedi. Birisinin yok dedi. Metreyi alın ölçün şimdi orayı. Özel idare, sen bu tutanağı tutuyorsun da daha önce gelip sen burayı denetlemişsin ruhsat verirken. MOBESE kamera bile taktırmışsın. İş yeri diye ruhsat da almışız buraya yani benim şikayet ettiğim yerler gibi villa statüsünde şunda bunda değil” dedi.

 “KORSAN YOLCU TAŞIYAN ARAÇLARA MÜDAHALE EDİLMELİ”

Edirne’de kaçak yolcu taşımacılığı yapıldığını öne süren ve kolluk kuvvetlerinin bu taşımacılığın önüne geçmesini isteyen Altunhan, “Edirne’nin içinde korsan kaçak yolcu taşıyan araçlar, yüzde 100 denetimsiz. Ne adı yazılıyor ne bilet veriliyor. Şimdi bu arabaya isteyen İstanbul’dan biner. Edirne’nin göbeğine kadar gelir. Edirne’nin göbeğinden de bu arabaya gider, istediği yere gider. Bunlara niye göz yumuluyor bu şehirde? Bir de kaldı ki bunlar taksici esnafına, minibüsçü esnafına müthiş bir zarar veriyorlar. Bunlar şehrin içinde minibüsçülük de yapıyorlar, taksicilik de yapıyorlar. Bütün duraklarda duruyorlar. Madem ki kolluk kuvveti iş yapmak istiyor. Bunlar Edirne sokaklarında nasıl geziyor? Buna kim göz yumuyor? Bu zabtı düzenleyenlerle alakalı suç duyurusunda bulunacağım” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.