DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046302-0,55%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anıtkabir’den teslim alacakları Türk Bayrağı’nı, Keşan’a getirecekler

Anıtkabir’den teslim alacakları Türk Bayrağı’nı, Keşan’a getirecekler

ABONE OL
12 Ekim 2023 12:30
Anıtkabir’den teslim alacakları Türk Bayrağı’nı, Keşan’a getirecekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi ve SARDOS işbirliğinde “100. Yılında Cumhuriyet Yolunda” projesi.
Keşan Belediyesi ile Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) işbirliğinde “100. Yılında Cumhuriyet Yolunda” projesi hayata geçiyor.
Proje kapsamında 8 bisikletçi, 9 günde 750 km yol kat ederek; Anıtkabir’den teslim alacakları Türk bayrağını Keşan’a getirecek.
Konuyla ilgili olarak SARDOS Başkanı Faruk Eker ile topluluk üyeleri Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu ziyaret etti.
Saat 14.00 sıralarında başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıya Helvacıoğlu’nun yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik, SARDOS Başkanı Faruk Eker ile topluluk üyeleri katıldı.
“YİNE BİR İLKİ BAŞARACAĞIZ”
Sözlerine Cumhuriyetimizin 100. Yılı arifesinde çok kıymetli bir etkinliğin hazırlandığına işaret ederek başlayan Helvacıoğlu, etkinlikten duyduğu heyecanı dile getirerek, şöyle konuştu: “Bu yıl Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk halkının 19 Mayıs 1919 tarihinden itibaren sürdürdüğü bağımsızlık mücadelemizin taçlandırıldığı 100. yıldır. Ecdadımızın, atalarımızın ve kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyetin 100. Yılını kutlarken, ikinci yüzyıla da en iyi şekilde bayrağımızı ve vatanımızı temsil etmek için canla başla çalışmaya da devam edeceğiz. Daha önce bildiğiniz gibi SARDOS ailesi, Atamızın doğduğu yerden vatanımızın doğduğu yere doğru 1453 km’lik büyük bir organizasyona imza atmıştı. Sonra kıymetlilerimiz “100. Yılda Cumhuriyetin Yolunda” adı altında bir proje daha hazırladıklarını, bu projede de 8 bisikletçi ile 9 günde 750 km yol kat edeceklerini söylediler. Bu kapsamda 19 Ekim’de Anıtkabir’e çelenk sunacağız ve bu organizasyonda bize destek veren Fatma Aksal vekilime teşekkür ediyorum. Çok sıkışık olan programda bize yer açtı. 8 bisikletçimiz ile 9 günde 750 kilometre pedal çevireceğiz, iki kurum olarak tüm hazırlıklarımızı da tamamladık. Lapseki, Biga, Bandırma, Bursa, İnegöl, Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı ve Ankara’ya kadar bir serüvenimiz olacak. Bu serüveni de heyecanlı bir şekilde sürdüreceğiz ve yine bir ilki başaracağız” diyerek sözü Faruk Eker’e verdi.
“9 GÜNDE 750 KM PEDAL ÇEVİREREK ANITKABİR KOMUTANLIĞI’NDAN ALACAĞIMIZ BAYRAĞI KEŞAN’A GETİRECEĞİZ”
Konuşmasına SARDOS tarafından gerçekleştirilen projelere Keşan Belediyesi’nin verdiği desteklerden dolayı Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür ederek ederek başlayan Eker, “Daha önce 2015 yılında Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında, 2019 yılında Selanik’te Atatürk’ün evinden almış olduğumuz toprağı ve bayrağı “Ata’nın doğduğu yerden vatanın doğdu yere 1453 kilometre” adı altında Selanik’ten Samsun’a götürdük. Geçen yıl da Büyük Taarruz’un 100. Yılında Batı Cephesi Karargahı’ndan aldığımız bayrağımızı da 9 kişiyle 9 günde 9 bin pedal çevirerek İzmir’e götürdük ve İzmir Valimize başkanım ile birlikte teslim ettik. 100 yıl önce işgal kuvvetlerinin bayrağının bulunduğu direğe, 100 yıl sonra Türk bayrağının çekilmesi onurunu yaşadık. Bu yıl da Cumhuriyetimizin 100. Yılı. “Cumhuriyet’in Yolu” adı altında 8 kişilik ekibimizle, 9 günde 750 km pedal çevirerek Anıtkabir Komutanlığı’ndan alacağımız bayrağı Keşan’a getireceğiz. Keşan’da da Kaymakamımıza teslim edeceğiz. Bundan önceki 100. Yıl faaliyetlerimizi hep başka bölgelerde yapmıştık; ama bu kez Atamızın ebedi istirahatgahından alacağımız bayrağı buraya getireceğiz. Çok gururluyuz, mutluyuz. Umarız yüzyıllar boyunca bu ülke, bu bayrak ve bu topraklar payidar kalır. Hep birlikte bayramlarımızı hep birlikte kutlarız.” şeklinde konuştu.
“100. YILDA ANITKABİR’DEN ALACAĞIMIZ BAYRAĞIMIZ, 29 EKİM’DE KENT MEYDANIMIZDA YAPACAĞIMIZ BAYRAM TÖRENİMİZDE ALKIŞLARLA YERİNİ ALACAK”
Toplantının devamında Andaç Gedik, heyecanla Keşan’a bayrağımızın gelişini beklediklerini kaydederken, son olarak konuşan Mustafa Helvacıoğlu ise; “100. Yılda Anıtkabir’den alacağımız bayrağımız, 29 Ekim’de Kent Meydanımızda yapacağımız bayram törenimizde alkışlarla yerini alacak. İnşallah sağlıklı bir şekilde bu organizasyon tamamlanacak ve yine bir ilke imza atılacak. Ben SARDOS’u heyecanla takip ediyorum ve tebrik ediyorum. Anıtkabir’de de bayrak tesliminde birlikte olacağız. Hayırlı olsun. Heyecanımız yüksek. SARDOS’a teşekkür ederiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.