DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20626702,05%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Anneyi evladından ayırmak en büyük şiddet”

“Anneyi evladından ayırmak en büyük şiddet”

ABONE OL
31 Mayıs 2022 10:45
“Anneyi evladından ayırmak en büyük şiddet”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Genel Kurulunda Diyarbakır Anneleri’nin ‘evlat nöbeti’ne dikkat çeken TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Bir anneyi evladından koparmaktan daha büyük şiddet olabilir mi? Kadına şiddeti ağzına alacak son parti HDP’dir” dedi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Diyarbakır Anneleri’nin HDP binası önünde bin gündür sürdürdüğü ‘evlat nöbetine’ dikkat çekti.

“Bir evladı anneden koparmak, kandırmak, kaçırmak kadar büyük şiddet yoktur” diyen Milletvekili Aksal, “Tam 1000 gündür HDP binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır Annelerine yapılanlar şiddetin, haksızlığın en somut halidir. Mademki kadının her daim yanındasınız buyurun o annelerin yanına bir gidin” dedi.

PKK’nın dağa kaçırdığı evladı için beklerken, kucağındaki diğer çocuğunu HDP il binası önünde büyüten bir annenin direnişi, kadın direnişinin en net örneği olduğunu belirten Milletvekili Aksal, “Oradaki annelerin dayanışmasından daha büyük kadın dayanışması yoktur.  Bir anne dahi tek bir evladından vazgeçmezken bu devlet bu millet evlatlarından vazgeçer mi sanıyorsunuz? Anne pes etmez, devlet pes etmez. İşte annelerin bu cesareti bu devletin gücü tüm terör örgütlerini çökertecek” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.