DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20647030,63%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Arapça’ yazı tedirginlik yarattı!

‘Arapça’ yazı tedirginlik yarattı!

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:13
‘Arapça’ yazı tedirginlik yarattı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Kaleiçi semtinde bir apartmanın giriş katına sıkıştırılan, Arapça, ‘Hamas islaim djihad’ yazılı kağıt mahalle sakinleri arasında tedirginlik yarattı. Polis konuyla ilgili araştırma başlatarak, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Kentte Kaleiçi olarak bilinen Mithatpaşa Mahallesi, Topkapı Caddesi Geren Apartmanın giriş kapısının camına, geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından Arapça, ‘Hamas islaim djihad’ gibi yazılı kağıt yapıştırılması apartman ve mahalle sakinleri arasında tedirginlik yarattı. Yazıyı camda gören apartman sakinlerinin polise haber vermesi üzerine olay yerine, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin de parmak izi çalışması yapmasının ardından, terörle mücadele polisleri bölgedeki güvenlik kameraları görüntülerini alarak yazıyı yapıştıran kişi ya da kişilere ulaşmak için inceleme başlattı.

“İSRAİL KATLİAMINI DURDURALIM”

Apartman camına yapıştırılan yazının Arapça yazının, Arapça bilmeyen biri tarafından yazıldığı öğrenilirken yazıda, “İsrail ile mücadele eden Hamas İslami Cihad örgütüne destek olalım. İsrail katliamını durduralım. Orada yaşayan Müslümanlara akıl verelim” gibi ibarelerin yer aldığı anlaşıldı.

“TEDİRGİN OLDUK”

Apartman kapısındaki Arapça yazıyı görüp polise haber verdiğini ve tedirgin olduğunu anlatan mahalle esnaflarında Yılmaz Tezcan,”Kimin yapıştırdığını görmedik. Benim iş yerimin güvenlik kamerası görüntüleri var. Polisler görüntüleri aldı. Artık onlar inceleyip bakacaklar, iş onlara intikal etti. Olay yeri inleme ekipleri geldi. Çalışmaları yaptılar. Parmak izi gibi. Apartmandan birisi görmüş benden rica etti, bende tedirgin oldum yazıyı görünce polise haber verdim. Ekipler geldi, iş yerimin güvenlik kamerası görüntülerini aldılar. İnceleme başlattılar. Anlayanların söylediğine göre, tedirgin edici, korkutucu ifadeler varmış Arapça. Kimin yaptığını kamera kayıtlarından görebilirlerse bulacaklar” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİYE KADAR MAHALLEDE HİÇ BÖYLE BİR ŞEY OLMADI”

Mahallede aynı yazının başka apartman giriş camlarına da yapıştırıldığını söyleyen Serap Camcı da,” Yazıyla ilgili konuyu bende başkalarından duydum.  Apartman kapısına Arapça yazılar yazmışlar.  Yazanlar inşallah en kısa zamanda yakalanır. Ben de hemen yan apartman da oturuyorum. Sadece bir apartmana değil başka apartmanlara da konulmuş.”

Geren Apartmanında oturan Bahattin Dağlar ise “Ben buradan geçiyordum, baktım kapıda yazı yazıyor. Marketçiyi çağırdım, o da fotoğrafını çekip polise haber verdi. Ne olduğunu bilmiyorum, şimdiye kadar mahallede hiç böyle bir şey olmadı. 40 senedir bu mahallede yaşıyorum, apartmandan da bir olamaz. O yazıyı zaten herkes yazamaz. Tedirgin olduk.” şeklinde konuştu.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.