DOLAR 32,5625 0.22%
EURO 34,9528 -0.11%
ALTIN 2.441,850,24
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2095176-0,17%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atatürk’e saldırıya tepki  

Atatürk’e saldırıya tepki  

ABONE OL
5 Nisan 2021 10:18
Atatürk’e saldırıya tepki  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclis Meclisi’nde, Tekirdağ’da bazı okullarda bulunan Atatürk büstü ve heykellerine yapılan hain saldırıya yönelik tepki gösterildi. CHP Grup Başkan Vekili Şenol Kılıç ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Erbay söz alarak saldırıları kınadı.

Edirne İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumları devam ediyor. Meclis önceki gün Mehmet Geçmiş başkalığında toplandı. Mecliste il encümeni seçimleri gerçekleşti. CHP adayları Sezgin Gündoğdu, İsmail Alış, Serdar Çığla, AK Parti’den ise Mustafa Suiçmez, İbrahim Dalkıran, İsmet Özcifçi olarak belirlendi. CHP’li adaylar 17’şer oy olarak il encümeni olarak seçilmiş oldu. AK Parti adayları 11’er oyda kaldı.

Seçimlerin ardından grup başkan vekilleri söz aldı. CHP Grup Başkan Vekili Şenol Kılıç Tekirdağ’da Atatürk büstlerine karşı yapılan hain saldırıya ilişkin konuştu. Kılıç, Atatürk’e yapılan bu saldırının haince ve kalleşçe olduğunu belirterek, “Tarihini hatırlamayan toplumlar geleceğe ışık tutamaz. Önceki gün 2. İnönü Zaferi2nin 100. yıl dönümüydü. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad oldun. İçimizi kanatan bir durum oldu. Trakya’mıza hiç yakılmayan bir durum oldu. Ben bunu yapan hainin, Trakyalı olduğuna inanmak istemiyorum. Bölgecilik yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. 120 ülkede çeşitli cadde ve meydanlara adı verilmiş 35 ülkede heykeli olan bu ulusu yaratan, küllerinden bu memleketi var eden,  Mustafa Kemal Atatürk’ün, maalesef heykel ve büstlerine Marmara Ereğlisi’nin 3 çeşitli okullunda saldırı düzenlenmiştir. Bu haince ve kalleşçe saldırıyı grubum adına şiddetle kınıyorum. Bu tip eylemlerde buluna hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Erbay da “Bu ülkenin kurtarıcısı, esas olan değerimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bizim geleceğimizi sağlayan, bu vatan için canını hiçe sayan büyük değerimizin büstlerine saldırı yapılarak gündeme gelmesi çok acı.  Vatanımızı bölmeye çalışan bu hainlerin en kısa zamanda yargılanmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.