DOLAR 32,5841 0.28%
EURO 34,7540 -0.01%
ALTIN 2.488,500,18
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20508362,69%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ateş, “Esnaf can çekişiyor!”

Ateş, “Esnaf can çekişiyor!”

ABONE OL
8 Nisan 2021 11:54
Ateş, “Esnaf can çekişiyor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sol Parti İl Başkanı Zülküf Ateş, esnafın can çekiştiğini ve bunu iktidarın görmediğini belirterek, esnafın vergi borçlarının acilen silinmesi gerektiğini söyledi.

Sol Parti İl Başkanı Zülküf Ateş, yaptığı açıklamada, partisinin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Esnaf Forumu’nun sonuçlarını açıkladı.

“ESNAF BORÇ BATAĞINDA CAN ÇEKİŞİYOR”

Esnafın yaşadığı ekonomik mağduriyetleri gerçek manada giderecek tedbirler yerine, esnafı daha fazla borç batağına sürükleyen ekonomik yöntemler iktidar tarafından hayata geçirildiğini öne süren Ateş, “Salgının ilk döneminde kapatılan işletmelerin mağduriyetini gidermek için önerilen yöntem, kamu bankaları ve ticaret odaları aracılığıyla esnafı kredi batağına sürüklemenin ötesine geçmedi. Salgının ikinci döneminde ise ödenemeyen ve ötelenmeyen krediler mağduriyetin daha da derinleşmesine neden oldu. Çoğu esnaf işletmelerini kapatmak zorunda kaldı. Kapatmayanlar ise can çekişmeye devam ediyor” dedi.

Ateş, Sol Parti’nin esnafın acil taleplerini şu başlıklar altında topladığını bildirdi;

1.Salgın sürecince işleyen ve yapılandırılan vergi borçları silinsin

2.Gerçek bir vergi muafiyeti hayata geçirilsin

3.Bu zamana kadar biriken kiralar için, gerçek manada kira desteğinin hayata geçirilsin ve önümüzdeki altı aylık süreçte destek devam etsin

4.Daha önce verilen krediler ötelensin

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.