DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053262-2,02%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Ayçiçeği taban fiyat 16 lira olmalı”

“Ayçiçeği taban fiyat 16 lira olmalı”

ABONE OL
2 Eylül 2022 12:09
“Ayçiçeği taban fiyat 16 lira olmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, tohum, mazot ve işçilik maliyetlerinin geçen yıla göre 3 katına çıktığını belirterek, ayçiçeği taban fiyatının 16 lira açıklanması gerektiğini söyledi.

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, kentte hasadı devam eden ayçiçeği fiyatına yönelik açıklamada bulundu.

Hasadına başlanmış olan ayçiçeği taban fiyatının bir an önce açıklanması gerektiğine işaret eden Bakkalcı, “Bu yıl ülke genelinde 2 milyon 800 bin ton rekolte beklenirken, bizim bölgemiz olan Trakya Bölgesi’nde baş gösteren tırtıl istilası nedeniyle verimin düşeceği öngörülmektedir. Ve bu tırtıl istilasının verdiği zararın telafisi, ancak ve ancak üreticiye iyi bir taban fiyat vererek olacaktır” dedi.

“GİRDİ MALİYETLERİ HESAPLANMALI”

Tohum, mazot ve işçilik maliyetlerinin geçen yıla göre 3 katına çıktığını belirten Bakkalcı, “Geçen yıla göre 3 katına çıkan tohum, mazot ve işçilik maliyetleri, önümüzdeki sezonun girdi maliyetleri ile birlikte dikkate alınmadan yapılacak bir taban fiyat açıklaması kesinlikle doğru olmayacaktır. Üretici taban fiyatı kilogram başına en az 16 TL açıklanarak çiftçimiz tüccarların insafına ve vereceği fiyata bırakılmadan ürününü değerinde satmasının yolu açılmalıdır” dedi.

“FELAKET İLE SONUÇLANABİLİR”

Bakkalcı, “En kısa sürede çiftçinin yüzünü güldürecek bir taban fiyatı açıklanmaz ve çiftçi tüccarın insafına kalır ise, birde gübre maliyetlerinden dolayı gübresiz ekimin bir sonucu olan düşük kalite ve rekolte kaybı ile yüzleşecek olan çiftçimiz bir dahaki sezona tarlalarını ekemez ise şu an bulunduğumuzdan çok daha kötü bir felaket senaryosu ile karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.