DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20657560,91%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Ersoy’a Balon Hangarı’nı sordu

Bakan Ersoy’a Balon Hangarı’nı sordu

ABONE OL
19 Nisan 2021 10:39
Bakan Ersoy’a Balon Hangarı’nı sordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a eski Balon (Zeplin) Hangarı Binasını sordu.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle kentteki tarihi Balon Hangarı Binasının, Havacılık Müzesi’ne dönüştürülmesi için bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Milletvekili Çakırlar, verdiği soru önergesinde, “Edirne Eski Balon(Zeplin) Hangar Binası; 19. Yüzyıl sonlarında ve 20. Yüzyıl başlarında geliştirilmeye başlanan zeplin ve balon gibi araçların kullanımı, bakımları ve onarımlarının yapılabilmesinin önü açılarak askeri amaçlı olarak inşa edilmiştir. Edirne Balon Hangarı gerek erken yirminci yüzyılın karakteristik bir hava taşıtı olan askeri balonun havacılık tarihimizdeki yeri bakımından, gerek geniş açıklık içeren erken bir betonarme örneği olarak modern inşaat tarihi ve mimarı açıdan nadir örneklerden biridir” ifadelerini kullandı.

BAKAN ERSOY’A SORULAR?

Milletvekili Çakırlar, Bakan Ersoy’a Balon Hangarı Binası ile ilgili şu soruları yöneltti;

  • Gün geçtikçe kaderine terkedilen Edirne Eski Balon(Zeplin) Hangar Binası için rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje çalışmaları yapılmış mıdır?
  • Gerekli proje çalışmaları tamamlandı ise restorasyon süreci ne zaman başlayacaktır?
  • Edirne’nin Türk Havacılık tarihinde ilk uzun uçuşun ve ilk yolcu hava taşımacılığının yapılması gibi önemli olaylara ev sahipliği yapmış olması neticesinde, Edirne’de bulunan Eski Balon(Zeplin) Hangar Binası’nın aslına uygun olarak restorasyon işlemlerinin tamamlanıp Havacılık Müzesi’ne dönüştürülmesi için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
  • TEM Edirne Karaağaç Bağlantı Yolu projesi köprülü kavşak inşaatı kapsamında trafik adasında kalacak olan Eski Balon(Zeplin) Hangar Binası için bahse konu projede alternatif düşünülmüş müdür?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.