DOLAR 32,3848 -0.33%
EURO 34,7771 -0.21%
ALTIN 2.393,17-1,20
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19090252,92%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Balkanlı, “Atatürk’ün mirası hala canlı ve güçlüdür”

Balkanlı, “Atatürk’ün mirası hala canlı ve güçlüdür”

ABONE OL
9 Kasım 2023 17:28
Balkanlı, “Atatürk’ün mirası hala canlı ve güçlüdür”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Atatürk’ün ölümünün 85. yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Balkanlı, mesajında şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı, Türk milletinin özgürlüğü ve bağımsızlığı için verdiği mücadele ile tarihe damgasını vuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yıldönümünü anmak, her Türk vatandaşı için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. Atatürk, sadece bir lider değil, aynı zamanda bir devrimci, eğitimci, asker ve aydındı. Onun vizyonu ve liderliği sayesinde, ülkemiz modernleşmiş ve dünyada saygın bir konuma gelmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmıştır. Bu mücadele, Türk milletinin yılmadan, azimle ve vatanseverlikle sürdürdüğü bir onurlu direniş olmuş, sonunda bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına yol açmıştır.

Atatürk, sadece askeri bir lider olarak değil, aynı zamanda Türk toplumunu çağdaşlaştırmak ve modern bir ulus devlet inşa etmek için yaptığı reformlarla da ülkemizin çağdaşlaşması için mücadele etmiştir. Eğitimden hukuka, dil reformundan kadın haklarına kadar birçok alanda önemli değişiklikler yapmış, Türkiye’yi çağdaş dünya ile bütünleştirmiştir. Atatürk’ün ölümünden sonra da bu reformlar devam etmiş ve Türkiye, onun mirasına bağlı kalarak ilerlemeye devam etmiştir.

85 yıl önce gibi, Atatürk’ün mirası hala canlı ve güçlüdür. Türkiye’nin modern bir ülke olarak varlığını hala sürdürebilmesinin temelinde Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri yatmaktadır. Onun ölümsüz sözleri, Türk milletinin birlik ve beraberliği, bilime ve eğitime verdiği önem, laiklik ilkesi ve demokratik değerleri, hepimiz için yol gösterici olmuş, her geçen günde de daha iyi anlaşılmasına neden olmuştur.

Bugün, Atatürk’ü anmak ve onun mirasını yaşatmak, Türk milleti olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Ulu önderimiz Atatürk’ün yol gösterdiği değerleri koruyarak, Türkiye’yi daha aydınlık bir geleceğe taşımak hepimizin görevidir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, Türk milletinin görevi ve hepimizin onurudur. Atamızın bize bıraktığı bu mirası koruyarak, daha aydınlık, çağdaş ve güçlü bir Türkiye için her zamankinden çok daha fazla çalışmaya söz veriyoruz. Atam izindeyiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.