DOLAR 32,3879 -0.37%
EURO 34,8295 -0.07%
ALTIN 2.394,56-1,15
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19046432,04%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balkanlı, “Demokrasi şöleni yaşandı”

Balkanlı, “Demokrasi şöleni yaşandı”

ABONE OL
7 Kasım 2023 15:52
Balkanlı, “Demokrasi şöleni yaşandı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, partisinin 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel’i tebrik ederek, Kurultayda halkın ve örgütün değişim isteği yerine getirilerek büyük bir demokrasi şöleni yaşandığını söyledi.

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, geçtiğimiz haftası gerçekleştirilen partisinin 38. Olağan Kurultayı’na yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Kurultayda, halkın ve örgütün değişim isteğinin yerine getirilerek büyük bir demokrasi şöleni yaşandığını belirten Balkanlı, Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel’i tebrik ederek, bundan sonra ülkemizde unutturulan demokratik değerleri halkımıza yaşatarak herkesin umudu ve sesi olacaklarını söyledi.

CHP 38. Kurultayı’nda Türk siyasi yaşamı için demokratik değerlerin ve özgürlüklerin çağdaş ülkeler düzeyinde yaşanması ve uygulanması için örnek olacak çok önemli tarihi bir demokrasi şöleni yaşadıklarını belirten Balkanlı şunları söyledi;

“Halkımızın ve örgütümüzün değişim isteği doğrultusunda olağanüstü demokratik bir ortamda konuşmak isteyen tüm kurultayı delegelerimize görüşlerini özgürce ifade edebilmeleri için söz verildi. Partimizde demokrasinin güçlenmesi ve katılımcılığın arttırılması açısından çok önemli bir adım dönüm noktası oldu. Delegelerimiz kendilerini özgürce ifade ederek demokratik iradeyi yansıtmış oldular. Bu kurultay Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasiye olan bağlılığını göstermiş, ülkemizde daha güçlü ve demokratik bir yaşamın oluşmasına çok önemli katkısı olacaktır. CHP’nin 38.Olağan Kurultayı Türk demokrasi tarihinde demokrasi tarihinde demokrasi şöleni olarak hatırlanacak ve bundan böyle Türk siyasi yaşamına ve diğer partilere de örnek oluşturacaktır. Yeni seçilen Genel Başkanınız Sayın Özgür Özel’e bu zorlu görevde başarılar diliyor, partimize 13 yıl hizmet ederek Hak Hukuk Adalet’ten ayrılmayan sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca Parti Meclisine, Yüksek Disiplin Kuruluna ve Bilim, Kültür, Sanat Platformu’na seçilen üyelerimize de başarılar dilerim. İyi ki bu otoriter ortamda herkesin oksijen bulduğu, nefes alabildiği büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) herkes için var. Hiç kimse gelecekten endişelenmesin, kimse de kendini padişah zannetmesin. Ülkemizi uçurumun kenarından çok çalışarak kurtaracağız. Edirne’mizde diğer her yerde ,5 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde CHP bayrağını dalgalandıracağız. 4 yıl sonra da yapılacak genel seçimlerde de iktidar olacağız. Birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.