DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051346-2,14%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bando ve Ciğer Festivali başladı

Bando ve Ciğer Festivali başladı

ABONE OL
14 Mayıs 2022 11:09
Bando ve Ciğer Festivali başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan Edirne Bando ve Ciğer Festivali başladı. Belediye Başkanlığının 2022 Edirne Yılı’nda “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” temasıyla düzenlen festivale birçok ülkeden bando ekibi katılırken, festivalin son günün de vatandaşlara tava ciğer ikram edilecek.

Edirne Belediyesi tarafından 2022 Edirne Yılı’nda “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” temasıyla 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali başladı. Festivalin açılı nedeniyle Edirne Belediyesi önünde toplana olan kortej buradan Atatürk Anıtı’na yürüdü.

Atatürk Anıtı’na çeleklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Ardından açılış töreni Saraçlar Caddesi’nde devam etti.

Saraçlar Caddesi’ndeki tören Edirne Belediye Bandosu’nun sözü ve bestesi Beyazıt Sansı’ya ait olan Tava Ciğer Marşı’nı çalmasıyla başladı.

Ardından festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, festivalde 7 ülkeden gelen 14 bandonun yer aldığını ifade etti.

Edirne’nin kurtuluşunun 100’üncü yılını hem de 2022 Edirne Yılı’nı kentte birçok etkinlikle kutlandıklarını belirten Gürkan, “Edirne’nin kurtuluşunun 100. yılında aynı zamanda 2022 Edirne Yılı’nı da birçok etkinlikle, hem geçmişten bugüne gelen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali gibi hem de bu yıl şehirdeki tüm bileşenlerle birlikte yeni planladığımız, yeni başladığımız çeşitli festivallerle kutluyoruz. İstanbul ve Antalya’dan sonra 5,5 milyon turistle en çok turist alan 3. ili olan Edirne’nin gelecek hedeflerinin de sağlam adımlarla gerçekleşeceğini gösteriyor bize” dedi.

Bando ve Ciğer Festivali’nin pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra gerçekleştirildiğini ve festivalde ulusal ve uluslararası bando ekiplerinin yer aldığını ifade eden Gürkan, “Pazar günü, Edirne’nin ciğerci ustalarının doğradığı, pişirdiği ve sunduğu dünyada bir tek Edirne’de yapılan Edirne Tava Ciğeri’nin tekrar tadına bakacağız. Ve 2018 yılında birlikte yaptığımız Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş, dünyanın en büyük tavasını bir kez daha ziyaret edeceğiz. Tüm bunlar turizm için. Şehrimize daha fazla ve daha nitelikli turistler gelmesi için bir ön adımdır. 2022 Edirne Yılı’nda, Edirne’ye yeni festivaller kazandıracağız” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp de yaptığı konuşmada 3,5 yıldır Edirne Valiliği görevini üstlendiğini belirterek, “Edirneliler çalışmayı seviyorlar ama aynı zamanda eğlenmeyi de seviyorlar. Edirneliler hayatı seviyorlar, yaşamayı seviyorlar” ifadelerine yer vererek, Edirne’nin kültür turizminin başkenti olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından festivale katılan bando ekiplerine plaket takdim edildi. Program bando ekiplerinin mini tanıtım ve gösterilerinin ardından son buldu.

FESTİVALDE BUGÜN

Festivalin bugün yapılacak ikinci bölümünde ise saat 13.00’te iki köprü arasında toplanacak olan kortej buradan Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Dünyanın En Büyük Tavası’nın bulunduğu Karaağaç yolundaki alana kadar gösteriler yapacak. Edirne Belediyesi Kent Ormanı, Karaağaç, Margi AVM ve Erasta AVM’de bando ekiplerinin gösteri gerçekleştirecek. Bando ekipleri ayrıca Saat:19.30’da Saraçlar Caddesi ve Şehit Astsubay Halis Demir 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı’nda konser verecek.

HALKA ÜCRETSİZ CİĞER İKRAMI

Festivalin yarın düzenlenecek olan son bölümünde ise Atatürk Anıtı ve Saraçlar Caddesi’nde etkinler düzenlenecek. Saat:16.00’da Atatürk Anıtı’nda toplanacak olan Ciğerci esnafı, Çelenk Sunma töreni gerçekleştirecek. Daha sonra Saraçlar Caddesi’nde yapılacak olan konuşmaların ardından halka ücretsiz ciğer ikramı gerçekleştirilecek. Festival Acı Biber Yeme yarışması ve bando ekiplerinin mini gösterilerinin ardından son bulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.