DOLAR 32,3545 -0.02%
EURO 34,7952 -0.02%
ALTIN 2.394,51-0,08
BIST 10.249,740,40%
BITCOIN 19196372,60%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Barmanbay aday adaylığı başvurusunu yaptı

Barmanbay aday adaylığı başvurusunu yaptı

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde, radyo programcısı ve esnaf Metin Barmanbay AK Parti'den Belediye başkan aday adaylığını duyurdu.

ABONE OL
20 Kasım 2023 16:57
Barmanbay aday adaylığı başvurusunu yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde, radyo programcısı ve esnaf Metin Barmanbay AK Parti’den Belediye başkan aday adaylığını duyurdu. Parti binasında düzenlenen aday adaylığı başvuru süreci sonrası açıklamada bulunan Metin Barmanbay, “Dünyayı gezen birisiyim ama varsa yoksa yine Edirne diyorum. Ben Allah nasip ederse bu şehri hiç kimsenin hayal edemeyeceği güzelliklerle buluşturmak istiyorum. Her şey Türkiye, her şey özellikle de güzel şehir Edirne için” şeklinde sözlerine yer verdi.

“VARSA YOKSA EDİRNE”

AK Parti Edirne Belediye Başkan aday adayı Metin Barmanbay, “Şova erken başladık aslında. Ve şov diye çıktığım yol bir anda bir rüzgara dönüştü ve bu rüzgarda inşallah çok güzel yol katetiğimizi görüyoruz.  Neden aday adaylığı, öncelikle çocukluğumun belediye başkanı, günümün yüzyılın lideri dediğim sevgili cumhurbaşkanım, sevgili başkanım, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı sürecinden bir kere ona olan bir aşk var bizde. Bende var, şu an salonda var olan babamda var. Ve onun şehrinde neler yapmış olduğunu bilen ve de yaşayan bizzat kişilerden bir tanesiyim. İstanbul’da yaşıyoruz. Doğma büyüme İstanbulluyum. Ve 17 yıl dolaylı olarak artık 22’ye doğru yaşayabiliriz, bu şehirde yaşıyorum, bu şehirde nefes alıyorum. Yüce Yaradan da bu şehirde bizlere son noktayı koymayı nasip etsin diyorum. Çünkü dünyayı gezen birisiyim ama varsa yoksa yine Edirne diyorum. Kimileri tilkinin dönüp dolaşacağı yer, kürkçü dükkanı der ama ben yine bu şehri çok seviyorum. Ve bu şehir için ne yapılabilir, onlara ben de belki yani adımı vurabilirim. Neden olmasın? Esnaflığım da ve radyo programcılığımda bunu yaptım. Neden rahmetli bir Cengiz Varnatopu olmasın?” dedi.

“AK PARTİ’YE O VERMEYENLER BENİM ADAYLIĞIMDA AK PARTİ İÇİN ÇALIŞMAYA HAZIR”

Metin Barmanbay “Biz daha öncesinde bu partide yaklaşık 25 mahallede karış karış gezerek sunum gerçekleştirdik. O dönemin Sağlık Bakanı sevgili Mehmet Müezzinoğlu vardı. Ve onunla beraber biz mahallelerde, iftar sofralarında halkla buluştuk. Dinleyenler, müşterilerimizi ve partimizi sevmeyenler. Bakın altını çizerek söylüyorum partimizi sevmeyenlerle yapmış olduğum istişarelerde hayatında AK Parti’ye oy verdin mi? Hayır, asla da vermedim. Peki diyorum böyle bir yarışın içine girsem ne olur? Metin abi sen olursan dedi geçtik oy vermeyi Allah nasip ederse çalışmaya bile varız dediler. Ben de tabii biraz onlardan almış olduğum aşk ve şevkle bu yola bir giriş yapmış oldum. Bu arada işletmeciliğini yapmış olduğum Saraçlar Caddesi’ndeki gerek halk, gerek insanlar, gerek esnaf. Bunlarla da istişaremizi yaptık” diye konuştu

“ŞEHRİMİZDE YILLARCA KONUŞULACAK RAMAZANLAR YAŞAYACAĞIZ”

Edirne ilçelerinde AK Partili belediyelerin çalışmalarını ve halkın memnuniyetini belirten, Edirne’de yılbaşı kutlamaları kadar Ramazan Ayı’nın yaşanılmadığına değinerek, “Şehrin eksiklikleri ve yapılamayanları hiyerarşik ilişkiler doğrultusunda toparlayacağımı zannediyorum. İkili insan ilişkilerime güveniyorum. Var olan belediye başkanı kendince bir şeyler yapmaya çalıştı. Altyapı sorunumuz neredeyse bitti. Asfaltlama çalışması da bitti. Ben Allah nasip ederse bu şehri hiç kimsenin hayal edemeyeceği güzelliklerle buluşturmak istiyorum. İktidarın başta da bilim için yaşayan efsane lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gücünü, iktidarın yatırım gücünü, çevre ilçelerde de örnek gösterebiliriz. Mesela Havsa ufacık bir ilçeyken bir takım güzelliklerle buluştu. Havsa halkı var olan AK Parti yöneticiliğinde, AK yöneticilikte, AK belediyecilikte son derece mutlu. Zannediyorum rakibi de yok. Sadece şehrimiz için söylüyorum. Yıllar boyu konuşulabilecek, Türkiye’nin de gıpta ettiği ve de edeceği örnek Ramazanlar yaşayacağız. Örnek Londra, örnek Singapur. Ülkem ve daha geçmişimiz Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış bir şehirde Ramazan neredeyse hiç yaşanılmıyor. Ama yılbaşı deyince her yerde geyikler, noel ağaçları vs. Muhteşem bir Ramazan yaşayacağız. Yüce Yaradan olur da nasip eder, belediye başkanı da olduktan yaklaşık 1-2 hafta sonra Ramazan ayına giriyor olacağız ki daha geldiğimiz gibi biz bunu gerçekleştireceğiz. Fazla detay gerek yok. Kopya da verdik istemiyorum.  Rakipler var ama kendimce sadece bir kişiyi görüyorum. Bunu da herkesin huzurunda tekrar dile getireyim. Bir önceki basın açıklamamda da bunu dile getirmiştim. Var olan il başkanım son derece güzel bir çalışmanın içerisinde. Olur da siyasettir bu il başkanım koşturur, Metin Barmanbay gelir, hazıra konar. Olur da Sayın İl Başkanım olmazsa zaten kendimden başka rakipte göremediğimi burada sizlerle beraber paylaşmak istiyorum. Halkla ilişkiler, esnafla ilişkiler, ikili diyaloglar bilmiyorum. Fazla detay ve fazla kopya çekilmesin diye aklıma ilk gelenlerden bir tanesi” dedi.

“HER ŞEY TÜRKİYE, HER ŞEY EDİRNE İÇİN”

Barmanbay, “İşin özeti, aday adayları sürecinde bana destek veren, bana moral veren, manevi desteklerimi de esirgemeyen, başta aileme, babam, annem hayatımda ilk defa benimle beraberler bu yolda. Kardeşlerim, eniştem ve sevdiklerim. Bana göre şehrin en ileri gelen dini görevlisi sevgili hocam. İyi ki buradasın. AK Partili olan olmayan dostlarıma sizlerin nezdinde teşekkür ediyorum. Her şey Türkiye, her şey özellikle de güzel şehir Edirne için” diye noktaladı.

Haber : Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.