DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20433386,13%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Barmanbay, AK Parti’den aday adayı

Barmanbay, AK Parti’den aday adayı

ABONE OL
7 Kasım 2023 16:14
Barmanbay, AK Parti’den aday adayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimler için siyasi partilerden aday adayı olmak isteyenler ortaya çıkmaya devam ediyor. 31 Mart’ta yapılacak olan mahalli seçimlerde kentin sevilen isimlerinden hem esnaflık hem de radyo programcılığı yapan Metin Barmanbay, Edirne Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olduğunu duyurdu.

“AK PARTİ’DEN BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYIYIM”

Aday adaylığı resmi sürecin daha başlamadığını ancak bu yarışa biraz erken başlamak istediğini belirten Barmanbay, “Allah nasip ederse bir karar almış olduk ve vermiş olduğumuz karar herkesin de bildiği üzere Edirne Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı faslı. Resmi süreç daha tam başlamamış olsa da biz bu yarışı biraz erken başlayalım istedik. Zaten bizden daha önce de başlayan insanlar var. Ve kısmet olursa Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye’nin yüzüncü yılında bu muhteşem yüzyıla girerken bu sürecin içerisine ben de iktidarın gücünü kullanmak, iktidarın gücünü bu şehre taşımak ve bu gücü bu şehirde eş değer pozisyonda kullanarak bir yerlere var olan güzelliklere daha fazla güzellikler katmak adına aday adaylarımı ben de açıklamış bulunuyorum. Kentin en temel sorunu aslında sorun çok. Ama sorunları tek tek sıralamaya girmemi isterseniz yapmak istediklerim dile getirilecek. Bu sefer de diğer arkadaşların ekmeklerine yağ sürmüş olacağız. Bu aday adaylık sürecinde değil resmi olarak aday olduğumuzda açıklayacağımız bir durum.  Olur da bu yarışın içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı ben olmazsam, olacak olan diğer arkadaşla bunu istişare edip bu şehir için ne yapılabilir? Biz bu şehre ne kazandırabiliriz? Bunu o zaman aktarmış olacağım” dedi

“İKTİDARIN GÜCÜNÜN BU ŞEHRE GİRMESİ GEREKİYOR”

Edirne’nin iktidarın desteklerinden yaralanması gerektiğini ifade ededen, 17 yıllık Edirneli olarak önüne herhangi bir kötü olay konulamayacağını ve Edirne için hizmet etmeye hazır olduğunu kaydeden Barmanbay, “Kesinlikle şunu söyleyeyim. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne hayatına oy verdin mi? Sorusuna hayatta vermem diyen insana, ‘Peki ben bu partiden aday olursam?’ o zaman düşünürüm. ‘Gerçekten düşünür müsün?’ Vallahi düşünürüm. Düşünmem de değil hatta veririm abi. Ama bu aday sensen diyen birçok insan var. İstişareleri ben yaklaşık yedi senedir yapıyordum. Bir önceki dönemde aday adaylığımı açıklayacaktım. Ha bir önceki dönemde şartlar, hayır yapma, etme diyen birçok arkadaşım artık onların tamamını bir kenara bıraktık. Onların da gönüllerini aldık. Tamam abi, yani sen bu yarışta varım diyorsun o zaman hodri meydan bu yarışa gir dediler. Ama yapılacak çok iş var. Var olan belediye başkanımız bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kesinlikle kimseye bir şey söylemiyorum. Altyapı sorununun bir bölümünü çözdü. Ama yapılacak daha çok şey var. Altını çizerek söylüyorum. İktidarda kim varsa, iktidarın gücünün bu şehre değmesi gerekiyor. Bu yarışın içerisinde bir sürü aday adayı var. Bu bir yarış. Dediğimiz gibi aday adaylık süreci. Bu yarışın içerisinde ben de varım mantığıyla karşınıza çıktım. Ve bu sürecin içerisinde ne kadar yol alabilirim onu düşünmek istedim. 17 yıl dolaylı olarak Edirneliyim artık. Şehre aşığım. Ve bu şehir için ne yapılabilir. Bu zamana kadar yapmış olduğum ne var dersek, esnaflığım ve radyo programcılığımla güzel işler çıkardığımı biliyorum. Varsa kötü bir şey muhakkak söyleyin. Ya Metin sen bunu yaptın diyebilirsiniz. Ama kötü hiçbir şey yok yaşantımda. Hep iyisini yapmaya çalıştık. Hep bu şehrin, bu şehrin insanını ne iyi verebiliriz, neyi daha güzel yapabiliriz biz bunu yapmak istedik. Sloganımız artısıyla eksisiyle Türkiye’nin yüzüncü yılında bu şehri çok iyi biliyoruz” diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.