DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.324,140,22
BIST 9.120,790,45%
BITCOIN 2270686-0,31%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BAYRAM GELDİ HOŞ GELDİ

ABONE OL
1 Mayıs 2022 00:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İmanın, İslam’ın şartları belli ama iman gerekliliklerinin başında umut gelir. Karamsarlığa yer yok dinimizde o nedenle “bayram gelmiş neyime” demeyeceğim. “Bayram geldi hoş geldi” ile ilgilenip baklava tepsisinin dolu tarafını görmeye çalışacağım. Yani eksiklerimizi hayırla yad edip yanımızdakilerle bayram sevinci yaşamayı sizlere de diliyorum.

Bayram ritüellerinden en önemlisi bayram ziyaretleri tabi ki. Çocukları mutlaka sevindirmeli, büyüklerin gönlü alınmalı. Eş, dost, hısım, akraba ziyaretlerinde adam olmalı. Nasıl sorusuna yanıtı Nasreddin Hocamız veriyor:

Günün birinde Hoca’nın da içinde bulunduğu topluluktan birisi;

“Hocam, adam olmanın yöntemi nedir?” deyince; Hoca Efendi, adamın nefes almasına bile fırsat vermeden;

“Canım, bunu bilmeyecek ne var, elbette kulaktır.” der.

Fakat Hoca, arkadaşlarının “kulaktır” cevabından pek bir şey anlamadıklarını anlayınca açıklama yapma gereğini duyar:

“Aa!. . Bunu bilemeyecek ne var? Herhangi birisi konuşurken onu can kulağı ile dinlemeli; bu arada ağzından çıkanı kendi kulağı duymalıdır.”

Biz ramazandan hoşnuttuk o da bizden hoşnut olsun seneye daha bolluk bereket ve hayırlarla gelsin. Bayram geldi hoş geldi, adı gibi şeker tadında geçsin. Umudunuzun galip gelmesi için metanet, başarılı olmanız için hidayet, üzerinizden eksilmesin inayet, zalimlerin kalbine insin merhamet ve tabi ki diliyorum Dünyamıza adalet.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.