DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20657560,91%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bayram öncesi ve tatilinde yapılan çalışmaları anlattı

Bayram öncesi ve tatilinde yapılan çalışmaları anlattı

ABONE OL
5 Temmuz 2023 13:50
Bayram öncesi ve tatilinde yapılan çalışmaları anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkanlık makamında saat 14.00 sıralarında başlayan basın toplantısına; Belediye Başkan Yardımcıları Nuran Uslu, Ali Ünal, Tahir Özçınar ile birim amirleri katıldı.
“ÇALIŞMALARIMIZA BAYRAMDAN 1 HAFTA ÖNCE BAŞLADIK VE 9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ SÜRESİNCE DEVAM ETTİK”
10 günlük bayram tatilini geride bıraktıklarını belirten Helvacıoğlu, “Aslında belediyeler ve belediye çalışanlarımız için tatil değildi. Özellikle bayramlar daha fazla çalışmak, daha fazla emek vermek anlamına geliyor. Bu anlamda bizler hemşehrilerimizin, misafirlerimizin güvenli bir tatil geçirmeleri için tüm imkanlarımızla sahadaydık. Her zaman olduğu gibi gecenin geç saatinde de sabahın erken saatinde de ayaktaydık. Mücavir alanlarımızdaki vatandaşlarımız gösterdiğimiz gayrete şahit oldular. Mücavir alanlarımızda bayram tatili sürecine normalin çok üzerinde bir yoğunluk oldu. Yoğunluğumuz 5 kat arttı. 300 personelimizle tatil süresince yüksek tempo ile çalıştık. Çalışmalarımıza bayramdan 1 hafta önce başladık ve 9 günlük bayram tatili süresince devam ettik. Gecemiz gündüzümüze karıştı. Personelimiz tüm alanlarda canla başla çalıştı. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
“BAYRAM ÖNCESİNDE VE BAYRAM SÜRESİNCE 500 KAMYONA YAKIN ÇÖP, HAFRİYAT VE DAL BUDAK ATIĞI TOPLANDI”
Tatil sürecince yazlık bölgelerde nüfusun 5 kat arttığını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayram hazırlıkları ve bayram tatili süresince ekiplerimizin çalışmaları ortada. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz 7/24 sahadaydı. Bayram öncesinde ve bayram süresince 500 kamyona yakın çöp, hafriyat ve dal budak atığı toplandı. Keşan’ın 6-7 aylık çöpünü sahillerde 10 günde topladık. Konteyner doluyor, boşaltıyoruz, 1 saat sonra yeniden doldu. 10 sıkıştırmalı çöp kamyonu, jet çöp, kepçeleri, kamyonlar ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Ayrıca 150 adet yeni çöp konteyneri koyarak sahillerimizi kontrol altına aldık. İlaçlama konusunda bu yıl yeni bir anlayış ortaya koyduk. İlaçlama ve aşere mücadelesi çalışmaları noktasında sahillerimiz için özel bir firma ile anlaştık. Yaz boyunca ilaçlama çalışmalarını yapacaklar.”
“SAHİLLERİMİZDE CİDDİ DENETİMLER YAPTIK”
Zabıtanın bayram sürecince yoğun bir şekilde çalıştığının altını çizen Helvacıoğlu, “Sahillerimizde ciddi denetimler yaptık. Kaldırım işgalleri, hatalı parklar, kamp alanları dışına kurulan çadırlar konularında yaptırımla uygulandı. 329 araca ceza, izinsiz çadır kuran 54 kişiye tutanak tutularak yerinden kaldırıldı, iş yeri ruhsatı olmayan 7 işyerine tutanak düzenlendi, izinsiz satış yapan 5 kişiye idari yaptırım uygulandı, çevreyi kirleten 5 işletme ve şahsa da yine idari yaptırım uygulandı. Erikli-Yayla sahilinde trafik düzenini sağlamak amacıyla yeni trafik levhaları taktık. İşyeleri, pazaryeleri, toplu taşıma araçlarında deneyimler çok sık yapıldı. ‘Ayakta yer yok’ denir ya sahillerimizde her yer doluydu. 85 milyon insan tatilde, hava almaya çıktı. Ülkemiz genelindeki tüm tatil alanlarında yoğunluk vardı.” diye söyledi.
“TÜM SORUNLAR GİDERİLDİ”
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün başarılı bir bayram geçirdiğinin dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, “87 olaya müdahale ederek, çözüm getirdik. Tüm sorunlar giderildi. İtfaiyemiz, 14 yangın, 2 trafik kazası, su tahliyesi, kurtarma çalışmaları ve diğer olaylara çok hızlı müdahale etti. İtfaiyemiz bizi mahcup etmedi. İtfaiyede eski hantallığımız yok artık. Çok ciddi manevralar yapabiliyoruz. Sağlıklı çalışıyoruz. Park bahçeler bayram süresince ciddi hizmet verdi. Bayram süresince mezarlıklarımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza destek olduk. 24 cenaze hizmeti verdik. Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz boş durmadı. 64 sokak hayvanı için gerekli çalışmaları yaptık. 10 gün boyunca vektör mücadelesinde ilaçlama çalışmalarına arttırarak devam ettik. ULV çalışmaları, çöp konteynerlerinin ilaçlanması noktasında ciddi çalışmalarımız oldu. Eksiklerimiz oldu ama vatandaşımız şunu bilsin hiçbir personelimiz arkasına yaslanmadı, herkes tetikteydi.” şeklinde konuştu.
“HİZMETİMİZ AKSAMADI”
Kurban Bayramı’nda Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile mezbahada gereken önlemleri aldıklarını kaydeden Helvacıoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Deri toplama, taziye çadırları, hizmet alanlarımız ve mezbahada çalışmalara destek olduk. Bilgi İşlem Müdürlüğümüz Alo 153 Çözüm Masamızda hizmet verdi. Çağrı merkezimiz tatil süresince 1036 kez arandı. Tatil süresince ücretsiz Wi-Fi noktalarında kesinti olmadı. 414 kişi bayram tatili boyunca ücretsiz Wi-Fi noktalarında yararlandı. Ön ödemli su sayacı kullanan vatandaşlarımız 448 kez su yüklemesi yaptı. Bu noktada hizmetimiz aksamadı. Gürültü kirliliği noktasında canlı müzik yayını yapan işletmelerimizi hassas bir şekilde denetledik. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tatil ve bayram süresince stat ve semt sahalarımızda vatandaşlarımıza hizmet etti. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz, Kurban Bayramı’nda hayırseverler tarafından bağışlanan kurban etlerini onlarca kişiye ulaştırdı. Keşan’da yaşanan deprem mağduru 42 aileye 560 parça giysi desteği verdi. Kurban derilerimizi mezbahada toplayıp, Malkara ve Enez Türk Hava Kurumu’na teslim ettik. İki kurumumuz kendi arabalarıyla gelip derileri aldılar. Kendilerine teşekkür ederiz.”
“HİÇ KİMSE ENDİŞE ETMESİN YOLLARIMIZI DA YAPACAĞIZ”
Çalışmalarından ötürü belediye personeline teşekkür eden Mustafa Helvacıoğlu, şöyle dedi: “İyi bir bayram geçirdik. Bir söz vardır; ‘Dünyada hangi dağları aşmış olursan ol, aklın hep takılıp düştüğün taşta kalır’ Az da olsa eksiklik yaşadık. Erikli’de yollar konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Ama onları da aşacağız. Bayram sonu planlarımız başladı. Valilik bozulan Erikli yolunu yeniden yapacak. Yalı Caddesi’nin taşları geliyor. İmalatı bitti. Yalı Caddesi’ni 5 kademede yapacağız. Taş tamiri, yama çalışmaları devam ediyor. Yalı Caddesi’nin yapımına 1 hafta içerisine başlanacak. Selden zarar gören Erikli yolu yenilecek. Susuz bir yaşam alanı olmaz. Yolların yapılması mümkün. İyi ki o günkü şartlarla su projemizi yaptık. Erikli’ye içilecek kalitede su getirdik. Hiç kimse endişe etmesin yollarımızı da yapacağız. Sitem edenler oluyor, bilen de bilmeyen de sosyal medyada bir şeyler yazıyor. Eleştirilere saygılıyız. Erikili’de yolların bozuk olmasının eksiklik olduğunu biliyoruz. Mücavir alanlarımıza en iyi şekilde hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Temmuz ayında yolların tamirine başlayacağız.”
“5127 KİŞİ YAPILANDIRMADAN FAYDALANDI”
Açıklamasının devamında yapılandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılandırma başvuruları bitti. 5127 kişi yapılandırmadan faydalandı. Başarılı bir sonuç. Hem indirimler de oldu hem de ödeme kolaylığı oluştu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere yapılandırmanın çıkartılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”
“YAZ BOYUNCA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ VE KAZANAN KEŞAN OLACAK”
Açıklamasının devamında ilçe merkezinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendiren Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan’da şantiyelerimiz çalışmaya devam ediyor. Macera Parkı, Trafik Eğitim Parkı, Afet Koordinasyon Merkezi gibi 6 parkımız, Kent Meydanı, Kent Müzesi bahçesinde çalışmalar devam ediyor. Çarşı merkezimizde yolların yapımı için ihale aşmasına geldik. İsmail saraç Caddesi, İnönü Caddesi, tayyip akalın Caddesi’nin yapımını ara sokaklarla beraber ihale edeceğiz. Keşan merkezini yıl sonuna kadar toparlayacağız. Kültür Müdürlüğümüzün etkinlikleri devam edecek. Her hafta bir etkinliğimiz var. Çalışmalarımız devam ediyor. Mücavir alanlarımızda hizmetimiz sürüyor. Yaz boyunca hizmet etmeye devam edeceğiz ve kazanan Keşan olacak. Ankara kanadında irtibatlarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Vekilimiz, il ve ilçe başkanlarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Yeni dönemde de canla başla hizmete devam edeceğiz.” dedi.
“YANGINLAR KONUSUNDA DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ”
Sözlerinin devamında son dönemde bölgede yaşanan yangınlarına değinen Helvacıoğlu, “Çok sık yangınlar oluyor. Özelikle buğday yangınları. Vatandaşlarımız bu konuda daha dikkatli olmalı. Keşan Belediyesi olarak her yere yetişmeye çalışıyoruz. 6 yeni itfaiye aracımız hizmette. Orman Müdürlüğümüz, Beyendik Belediyesi, Yenimuhacir Belediyesi, komşu ilçe ve belde belediyelerimiz hep birlikte el ele vererek afet olaylarının üstesinden gelmek için mücadele ediyoruz.” diye söyledi.
“KADIKÖY BARAJI’NDAKİ SU BİTME AŞAMASINDA”
Basın mensuplarının içme ve kullanma suyunda kuraklık nedeniyle her hangi bir sıkıntının yaşanıp-yaşanmayacağı ile ilgili sorusuna Mustafa Helvacıoğlu, şu şekilde cevap verdi: “Kadıköy Barajı’ndaki su bitme aşamasında. Eylül-Ekim’de suyun dibini görürüz. Biz de bu arada proje hazırlıyoruz. İller Bankası ile ortak çalışıyoruz. Kumdere’ye kuyu açma durumundayız. Yeraltı sularına yükleneceğiz. Önümüzdeki 5-10 yıl su sorunu var. Kadıköy barajı doluluk noktasında sıkıntılı. 1-1,5 ay sonra barajın ortasından su almaya başlayacak kadar suyu tüketiyoruz. Şu anda 4,5 milyon metreküp su var. Bundan sonra buharlaşma kaybı da olacak. Çokal Barajı’ndan su alabilmek için yazımız geldi. Malkara üzerinden hem OSB’yi besleyecek hem de Keşan’ı takviye edecek yıllık 4 milyon metreküp su alacağız. Bu onay projenin başlaması demek. İhale hazırlığımız olacak. Bu konuda çok mücadele verdik. Bu konuda geçmiş dönem Orman Bakanımıza, Vekilimiz Fatma Aksal, geçmiş dönem Valimize ve DSİ Genel Müdürümüze teşekkür ederiz.
“TÜRKİYE’DE SAYISI ÇOK”
Keşan Belediyesi e-belediye noktasında Türkiye’de önder belediyelerden biri olduğunu belirten Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “İç İşleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan konu ile ilgili arayarak tebrik etti. E-belediyeye geçtik. Artık her şey dijital ortamda. Doğru verilerle yönetilen belediye olduk. Türkiye’de sayısı çok. Rol model belediye olduğumuzdan ötürü Bilgi İşlem Müdürlüğümüze, Tahir Bey’e, Hukuk İşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Dijital dönem başladı. Tüm kurumlarla entegre ve paralel bir şekilde çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığımızın bu yapıyı lansman yaparak tüm Trakya belediyeleriyle toplantı yapması beklentisindeyiz. Bu konuda Ağustos ayının ortasında istediğimiz noktaya geliriz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.