DOLAR 32,5748 0.09%
EURO 34,9985 0.35%
ALTIN 2.426,300,16
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2081869-3,50%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediye meclisi yıla zamlarla başladı

Belediye meclisi yıla zamlarla başladı

ABONE OL
5 Ocak 2023 11:27
Belediye meclisi yıla zamlarla başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Meclisi 2023 Ocak Ayı Olağan Toplantısı Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda gerçekleşti. Toplantıda 30 madde görüşülürken Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS), taksi ve servislere gelen zamlar, altın kemerin Başpehlivan Cengizhan Şimşek’ten alınıp, Mustafa Taş’a verilmesi, Şükrüpaşa, Kocasinan, Barutluk Mahallelerinin bölünerek Atatürk Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi, Cumhuriyet Kurtuluş Mahallesi olarak ayrılması gibi konular öne çıktı.

“RESMİ YAZI GELDİĞİNDE ALTIN KEMERİ MUSTAFA TAŞ’A VERECEĞİZ”

661.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde cezalı sporcular listesinde Cengizhan Şimşek isminin olmadığını, şu an ise isminin düşürüldüğü ve ikinci olan Mustafa Taş’ın başpehlivan olarak onaylandığını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türkiye Güreş Federasyonu tarafından bize iletilen cezalı sporular listesinde Cengizhan Şimşek’in ismi yoktu. Dolayısıyla biz tıpkı Cengizhan Şimşek gibi ceza listesinde olmayan ve ama Kırkpınar’da güreşmek için başvuran bütün pehlivanlarımızı Kırkpınar güreşlerine aldık. Onlarda hakemlerin nezaretinde güreşlerini yaptılar. Geçtiğimiz hafta yeni bir durum ortaya çıktı. Kanun neyse onu uygulayacağız. Kırkpınar’ı düzenleyen kurum olarak bir karar vermemiz, bir tasarrufta bulunmamız mümkün değil. Federasyon tarafından alınan kararları uygulamak ile yükümlüyüz. Şu anda bize oluşan resmi bir belge, resmi bir yazı yok. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Cengizhan Şimşek’in başpehlivanlığının düşürüldüğünü ve 661. Kırkpınar’da ikinci olan Mustafa Taş’ın başpehlivan olarak onaylandığını duyurdu. Kırkpınar’ı düzenleyen kurum, altın kemeri veren kurum olarak bize Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’ndan resmi bir yazı gelmesini bekliyoruz. Bu resmi yazı şu ana kadar gelmedi. Resmi yazı geldiğinde biz Başpehlivan Mustafa Taş’ı davet ederek, kendisine altın kemeri takacağız, takdim edeceğiz. Kim haklıdır, kim haksızdır tartışmasına girmemiz söz konusu değil. Çünkü hepsi bizim evladımız” dedi.

“ETUS, TAKSİ VE ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM”

Edirne Toplu Taşıma Sistem (ETUS) araçların düzenlenmesi konusunda öğrenci 6.45 lira, sivil 9 lira olarak belirlendi. Nakit binişlerin 9 Ocak 2023 tarihinden itibaren kaldırılması kararı çıktı. Tek binişlik QR bilet olarak tek binişlik biletle 11 lira olarak ve tüm temassız bankamatik ve kredi kartları ile 10 liraya biniş yapılabileceği belirtildi. Ak Parti Meclis Grubu’nun daha önceden ETUS için hizmet kalitesini arttırmaması nedeniyle red oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Edirne Merkez Taksi Esnafı taksimetre ücret tarifesi kapsamında, taksi açılış ücretli 15 lira, km başına mesafe tarifesi 10 liraya artırılması oy birliği ile kabul edildi. Edirne Öğrenci Servisi Hizmet Ücretinde yüzde 30 ücret artışı oy birliğiyle kabul edildi.

“ATATÜRK, CUMHURİYET, 100.YIL VE KURTULUŞ MAHALLELERİ”

Her geçen gün büyüyen Edirne’nin 3 mahallesi Şükrüpaşa, Kocasinan ve Barutluk mahallelerinin 4‘e bölünerek Atatürk, Cumhuriyet, 100.Yıl ve Kurtuluş mahalleleri olarak çalışma yapıldığı aktarıldı.

Edirne’de 2 olan mahalle sayısının nüfusu en çok olan mahallelerinin bölünerek 4 mahalle daha eklenti ile 28’e çıkarılması yönünde karar oy birliğiyle kabul edildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yeni eklenecek 4 mahallenin, Edirne Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’ndan çıkacak onay sonrası 2024 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinden sonra muhtarlarını seçerek 28 mahalle olarak yürürlüğe gireceğini kaydetti.

“EDİRNE TURİZM ELÇİSİ BAHRİ DİNAR”

Edirne’yi tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın meclise sunduğu öneriyle Edirne Turizm elçisi payesi ve beratı verilmesine dair teklif oy birliğiyle kabul edildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.