DOLAR 32,5437 0.19%
EURO 34,7309 -0.07%
ALTIN 2.485,880,08
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20739723,50%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİR BOZUK SAATTİR YÜREĞİM

ABONE OL
14 Şubat 2023 16:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde yine yürek yangınları, yine çaresizce derman arayanlar, fedakarca mücadele edenler, bırakın yudumları kelimeler bile boğazımızda düğüm düğüm… Söz Tomris Uyar’a atfediliyor tam da bir haftalık durumumuzu özetliyor. “Hem saatlerce konuşabilecek kadar doluyum, hem de tek bir kelime söyleyemeyecek kadar yorgun.”

Acının karşısında yine de birşeyler söylersiniz de zor olan çaresizlik. Zaman ilaç değil akıl bilim gerekli diyorum, boş izlem değil derman gerek diyorum da, hiç ihmalim/suçum olmadığı halde yastığa başımı rahat koyamıyorum, sabah güne hiç başlayasım yok. Ama ayaktakilerin destek için her türlü kirlilikten uzak bir şeyler yapması lazım.

Gönüllüsü olduğum Feneryolu Evimizde ilk şok atlatıldığı gibi sabah erkenden Kadıköy Belediyesi işbirliği ile ihtiyaçları kolileme başladı devam ediyor. İnşallah sahiplerine tez ulaşır. Afetzedelere sabır güç diliyorum, yaralıları şifa bulsun kayıplarının mekanı cennet olsun. Acıları için tek söz edemeyecek kadar yorgunum.

Deprem kaçınılmaz, anladık Dünya’nın işleyişi böyle. Ya kaybettiklerimiz… İşte burada düzensizlik devreye giriyor ve hepimiz saatlerce konuşabilecek kadar doluyuz. Kızgınız kırgınız ama akıl vermek için ama yürek yangınlarını anlatmak için konuşmak istiyoruz hatta sürekli konuşuyoruz ama burada öncelikle yıllarca emek vermiş bilim insanlarına söz vermeli, biz ise dinlemeli denilenleri uygulamalıyız. Gerek sahada gerek sosyal medyada oluşan bilgi kirliliği, kargaşa yaratma yanlış algı yönetiminin de önüne böyle geçilir zaten.

Tomris Uyar’ın sözüyle başlamıştım yazıya, 14 şubat hatırına en uzun soluklu ilişkisi, eşi Turgut Uyar’ın şiiriyle noktayı koyalım:

Zamanı durdururum yüreğimde,

Sensiz geçtiği için,

Akrep yelkovana küskündür.

Şu bozuk saat çalışsa benim için ölümdür.

Bil ki akrep yelkovanı geçerse,

Atan bu yüreğim durur.

Bırak bozuk kalsın, hiç değilse;

Bir bozuk saattir yüreğim, hep sende durur.

Ne çok öykü yarım kaldı üzüntüyle ümitsiz, oysa mutlu anlarda da kalabilirdi yüreğimiz. Bozuk olan saat olsun yine de zaman tayin edebilir insan, ama hayatta kalmak için insanlığı bozmayalım dünyamız dolsun ihsan…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.