DOLAR 32,5495 0%
EURO 34,8388 -0.09%
ALTIN 2.431,850,09
BIST 9.727,730,86%
BITCOIN 21675230,50%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİR BURUK ACI DAHA

ABONE OL
11 Ağustos 2022 12:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gün geçmiyor ki bir sevdiğimizin daha vefat haberini almayalım. Uzakta da olsak haberi geliyor ama hüznü uzak kalmıyor. İ. Melih Yurduseven abimi kaybetmenin acı haberini de kilometreler ötesinde aldım, buruk acı yine kalbimi sardı. Çok sevgili eşi Neriman ablanın ellerini tutup çocukları torunları sevgiyle saramadım ama dualarımla ebedi yolculuğuna uğurladım. Adını onun sevdiği gibi İ. Melih Yurduseven olarak yazdım. Hiç kullanamadığı İzzet adının ilk harfi ile… Milliyetçi, akılcı görüşünü soyadına yansıtan, öngörülü, çalışkan, sevgi dolu bir insanın aramızdan ayrılması hepimizi üzdü. Her ölüm gibi bu da erken oldu be abi…

Ailelerimizin çok öncesi tanışlığını Mithatpaşa İlkokulu’nda görev yaparken okul müdürüm olduğunda öğrendim. Ama yalnızca bana değil hepimize ailesinin üyesiymişiz gibi sıcak samimi koruyucu yaklaşırdı. Kızıma hamileyken yeni çıkan çikolatalı gofreti fazla yememe sataşır “arap doğuracaksın” diye takılırdı. İlk kutlamaya gelenlerden biri de Neriman abla ile o olmuş, “Bu pamuk nerden geldi biz dido bekliyorduk” deyip bizi güldürmüştü.

İlk milli bayram sunuculuğum onun görevlendirmesiyle, ilk televizyon haber spikerliğim onun yönetiminde oldu ve bunları bana sormadan, başarıyla yapacağım inancıyla yaptırdı. Bir dönemin Milli Ritmik Jimnastik takımı alt yapısı onun sayesinde Edirne kızlarından oluştu. Çevresindekileri överek cesaretlendirirdi. Her zaman iyilik ve güzelliklere kapı açan öğretileriyle yaşam enerjimizi arttırmıştır, hakkını nasıl öderim…

Kıymetli eşi Neriman abla her zaman sevgisiyle saran, güvenle yüreklendiren, hoşgörüsüyle neşeyi arttıran ender insanlardan biridir. Desteğiyle Melih abiye örnek eş, çocuklarına kol kanat geren anne olarak birbirlerinin şansı oldular. Emir büyük yerden, şimdi ikisi bir bedende ailesinin başı olarak güç vermeye devam edecek.

Yurdatapan ve Yurduseven ailesi gibi Edirne basını ve medya ailesinin de başı sağ olsun, sabır diliyorum. Edirne topraklarına bir sevdalısını daha emanet ettik. Nur içinde yatsın mekânı cennet olsun Melih Hoca’nın. Ebedi istirahatgâhında unutulmazlar arasına girdi. Mekânı cennet ruhu şad olsun inşallah.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.