DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067214-1,91%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİR CİHANGİR CELAYİR GEÇTİ BU DÜNYADAN

ABONE OL
20 Mart 2022 00:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dostlar ırmak gibidir, demiş Can Yücel

Kiminin suyu az, kiminin çok

Kiminde elleriniz ıslanır yalnızca

Kiminde ruhunuz yıkanır boydan boya

İnsanlar vardır; derin bir okyanus…

İlk anda ürkütür, korkutur sizi.

Derinliklerinde saklıdır gizi,

Daldıkça anlarsınız, daldıkça tanırsınız;

Yanında kendinizi içi boş sanırsınız.

Her arkadaş dost, her erkek baba, her kadın anne olmaz olamaz… Baba, içinde kopan fırtınaları size hissettirmeyen her çaresizliğinizde korunduğunuz barındığınız sakin limandır, ayaklarınızın üzerinde durmanız için desteğiniz, sırtınızı yasladığınız dağdır. Bunu sağlarken de biyolojik bağınız olması gerekmez onun içinde bu yüce duygular varsa tüm dünyayı kucaklayacak kadar da güçlü kolları vardır.

Babam ebediyete göçeli 44 yıl oldu ama bugün bir kez daha babamı kaybettim. Üzerimde çok hakkı olan Cihangir Celayir öğretmenimin, müdürümün, aile dostumuzun hakkın rahmetine kavuştuğunu öğrendim, acımız sonsuzdur.

Ne şanslıydım ki, Mimar Sinan Ortaokulundayken Türkçeyi Cihangir Celayir öğretmenimle geliştirdim, sevgili eşi Ayla Celayir öğretmenim ile de tarihi daha çok sevdim. Dilimizi kullanma becerisi kültürü ile birleştiğinden her girdiği ortamda saygı sevgi ile ağırlanır, sözü dinlenir o da bir pınar gibi susuzluğumuzu giderirken hiç usanmazdı. Uğradığı her mekanın onur konuğuydu, mekânları cennet olsun.

Bazen acılar üst üste gelir ya, eşinden sonra oğlu Cem kardeşimizi erken yaşta kaybetmenin acısını içinde yaşayan etrafına güç veren sevgili öğretmenimin her sözü atasözü gibi derindi. Terör kurbanı diplomat eşi kızkardeşi Cahide Mıhçıoğlu hanımı anlatırken bir kin söylemi değil bir ders çıkarış, erkek kardeşi Cengiz beyin Türk ilaç sektörüne katkılarını anlatırken bir böbürlenme değil ilham veren bir başarı hikayesi, ailesini anlatırken bir mukaddes öykü dinlerdiniz. Canparesi Ceyda’ma, hep övgülerle söz ettiği gelin kızımız Birsen’e ve sevgili torunlarına, hep gurur duyduğu öğrencilerine, kıymetli dostlarına sabır diliyorum. Öğrenciliği, Türk Talebe Birliği gibi başarı taşlarıyla dizilmiş, yaşamı meslek etiği ile taçlanmış, hem ev içi hem çevresine saygınlığı sevgiyle örmüştü. Şimdi bile adı geçince ayağa kalkıp önünü ilikleyenleri görür gibiyim. Ama bu saygı korku değil sevgiyle emekleriyle kazanılmış bir haktı.

Atatürkçü fikirleri, milliyetçi yaklaşımı, ileri görüşlülüğü, birlik beraberlik duyguları ile lider, özgürlük ve adalet gibi insani değerleri benimsemiş, dürüst, çalışkan ve üretken örnek vatandaştı. Yalnızca kıymetli ailesi değil tüm dünya güzel ve yapıcı bir insanı kaybetti. Ne mutlu ki, geride boşluk değil dolu dolu bir yaşam ve ardından gözyaşı dökecek sevgi seli insan bırakanlara.

Ebediyete göçen değerli dostlarımız büyüklerimiz gibi feyz aldığımız ışığımız nurlar içinde yatsın, yaşam üzerine öğretileriyle yol göstericimiz olarak bizle yaşayacaksın. Rabbim sevdiklerimize sağlıklı uzun ömür ve bizlere onlarla her anı değerlendirecek akıl versin.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.