DOLAR 32,5168 -0.08%
EURO 34,9706 0.36%
ALTIN 2.435,430,52
BIST 9.796,970,77%
BITCOIN 2074074-3,90%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bir Kurbağa Masalı

ABONE OL
19 Nisan 2022 10:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mübarek ramazan ayının ortasına geldik bile. Oysa başlangıçta çoğumuza ne kadar zor gelmiş “bayramı görebilecek miyiz?” endişesi duyulmuştur. Ha gayret nefislerimizi eğittiğimiz oruç bitecek ama bırakacağı güzel duygular baki olsun.

Masal bu ya; kurbağalar bir gün yarışma düzenlemiş. Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış ve yarış başlamış. Gerçekte seyircilerin hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyulabiliyormuş:

”Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!”

Yarışmaya başlayan kurbağalar teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış:

”Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!”

Sonunda bir tanesi hariç, hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar.

Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içerisinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş; ”Bu işi nasıl başardın?”.

O anda farkına varmışlar ki; kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

Masalımızdan çıkaracağımız ders; siz de hayallerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen söz ve kişilere karşı hep sağır kalın. Olumsuz düşünen insanları duymayın!..

Hepimiz başarılı olmak isteriz ancak çevremizden gelen olumsuz yorumlara inanabiliriz. Mutlaka çevrenizde vardır bu tür insanlar, konu ne olursa olsun her zaman söyleyecek kötü ve olumsuz bir şey bulur ve bizi yapmak istediklerimizden soğutabilir. İşte bu yüzden sizi negatif yönde etkileyen her neyse/kimse bir kenara koyun ve hedefinize odaklanın.

Hayatı umutlu mutlu geçirmek için dışardaki olumlu seslere kulak vermeli. Bunun için radyo dinlerim sıklıkla. Edirne’mizin radyosu “RADYO MOLA” favorim. Metin Barmanbay’ın içimizi çocuk sevinci ile dolduran sesi, esprileri hep iyi gelmiştir. Onun moderatörlüğünde Gül’ün midemize hitap eden sağlıklı menüleri, Hocamız Hafız Mahmut Eroğlu’nun dini bilgileri ile hazırlanan ramazan programında yukarıdakine benzer öykülerle yer almaktan onur duyuyorum. Edirne’de değiliz diye hayıflananlara canlı dinleme linkini buraya bırakıyorum. https://radyomola.com/

Hakkari, Adıyaman, Malatya, Aksaray, Zonguldak, Bursa, İzmir, Tekirdağ (Çerkezköy ve Kapaklı), Kırklareli (Lüleburgaz ve Babaeski) hatta İngiltere’de radioanatolia.co.uk ve Avusturya’da Radyo Maximum’da da dinleyebilirsiniz.

Kıymetli kardeşim Metin Barmanbay’ın fikrine bedenine sesine sağlık, gönlü hep şen olsun ki dinleyicilerini mutlu etmeye devam etsin.

Bu yıl üç büyük dinin özel günleri bir araya geldi. Aslında bir öğrenme ve anlatı barındıran Pesah diğer adıyla ‘Hamursuz Bayramı’, İsa’nın dirilişi ile baharın gelişi gibi umutlar yeşerten Paskalya ve hidayet rehberimiz, bizleri doğru yola ileten kutsal kitabımız Kur’an’ın indiği Ramazan…

Yaşadığımız coğrafyanın zenginliğini bu yıl aynı anda kutlama güzelliği içinde yaşıyoruz. Hepimize huzur sağlık mutluluk getirsin.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.