DOLAR 32,4245 -0.2%
EURO 34,8703 -0.67%
ALTIN 2.439,170,13
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074965-1,46%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Borçları faizsiz olarak yapılandırın”

“Borçları faizsiz olarak yapılandırın”

ABONE OL
17 Ekim 2020 10:21
“Borçları faizsiz olarak yapılandırın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu iktidara çağrı yaparak çiftçi, esnaf ve öğrencilerin borçlarının faizsiz bir olarak yapılandırılmasını istedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulundan söz alan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiftçi, esnaf ve öğrencilerin borçlarının faizsiz bir şekilde yapılandırılmasını istedi.

Gaytancıoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Çiftçi borç içinde esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. İşsiz üniversite mezunu gençlerimiz, icra takibinde. AKP yandaşın hangi borcunu silebilirim derdinde. Yandaşlarınızın milyarlarca borcunu bir kalemde siliyorsunuz. Borçlarını sildiğiniz, devletin tüm kaynaklarını aktardıklarınız sizin gibi tuzu kurular. Yapılması gerekeni yapın, esnafın, çitçinin, öğrencinin ödeyemediği borcunu faizsiz yapılandırın. Beş müteahhit değil milyonlar nefes alsın. Vatandaşımızın artık dayanacak gücü kalmadı. Çiftçiler tarlalarını ekemiyor, icra kıskacı tarlaları, dükkanları sarmış durumda. Ey AKP elindeki müteahhit keserini artık bırak. Yorulmadınız mı ülkenin bütün kaynaklarını 3 5 kişiye aktarmaya. İşe yarar bir şey yapacaksanız; çitçinin, esnafın, öğrencinin borcunu faizsiz erteleyin. Bu insanların daha neyini alacaksınız. Esnaftan, öğrenciden, çiftçiden boğazına yapışarak faiz istemek elinde ne var ne yoksa almak haramdır devlete yakışmaz. Acil olarak vatandaşı rahatlatacak önlemler almazsanız, ülkedeki yangın artarak sürecek.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.