DOLAR 32,5449 0.13%
EURO 34,9416 -0.19%
ALTIN 2.439,590,15
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20979180,30%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bozkurt, Memleket Partisi’nden istifa etti

Bozkurt, Memleket Partisi’nden istifa etti

ABONE OL
17 Mayıs 2023 10:40
Bozkurt, Memleket Partisi’nden istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi kurucu il başkanı Oktay Bozkurt, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirtti. Bilindiği gibi Bozkurt’un da aralarından bulunduğu Memleket Partisi Edirne Milletvekili adayları, adaylıklarını geri çekmişti.

Memleket Hareketi’nden beri içinde bulunduğu, daha sonrasında da partileşerek Memleket Partisi Edirne Kurucu İl Başkanlığı görevini 2 yıl gibi bir süre sürdürdüğünü belirten Oktay Bozkurt, “Memleket Partisi ne yazık ki bu seçimde sınıfta kalmıştır. Daha önce kamuoyuna da bildirdiğim üzere, özellikle milletvekili listelerinin örgütlere danışılmadan, temayül yoklaması dahi yapılmadan genel merkezde birkaç kişi tarafından kapalı kapılar arkasında hazırlanmış olması, Türkiye genelinde tepkilere sebep olmuş ve gelinen noktada Memleket Partisi’nin baraj altında kalmasına sebep olmuştur. Bu noktada Atatürk’ün yolundan gitmek yerine kendi çıkar ve menfaatlerini gözeten tüm vekil adaylarının ve genel merkez yöneticilerinin şapkayı önlerine alarak düşünmesi ve sorumluluğu kabullenerek Memleket Partisi gönüllülerinden özür dilemesi gereklidir” dedi.

İstifa açıklamasını emek vermiş ve gece gündüz çalışmış yol arkadaşlarının emeklerinin zarar görmemesi için seçim sonrasına bıraktığını belirten Bozkurt, “Bugüne kadar Memleket Partisi’nin ve Sayın Muharrem İnce’nin 3. bir yol olabilmesi için mücadele etmekten gurur duyduğumu da söyleyerek kurucusu olduğum partimden 09.05.2023 tarihi itibari ile istifa ettiğimi fakat istifa açıklamamı yine de emek vermiş gece gündüz çalışmış yol arkadaşlarımın emeklerinin zarar görmemesi açısından seçim öncesi açıklamadığımın da bilinmesini isterim. Ancak bugün itibariyle ülkemizde yaşanan bu kritik seçimin her şeyden önemli olduğunu düşündüğümden 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğimi kamuoyuna saygı ile bildiriyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.