DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056922-0,65%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çakırlar, “Uzgaç Göleti neden çalıştırılmaz”

Çakırlar, “Uzgaç Göleti neden çalıştırılmaz”

ABONE OL
16 Eylül 2020 18:57
Çakırlar, “Uzgaç Göleti neden çalıştırılmaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkanı Orhan Çakırlar, “Uzgaç Göleti neden çalıştırılmaz. Mevcut iktidardan önce bitmiştir” dedi. Çakırlar ayrıca tarihi Selimiye Cami’de sol taraftaki minarenin ışıklarının diğer taraftakiler kadar dengeli olmadığını vurgulayarak, “Bunları yapmak bu kadar zor mu?” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi toplantısına katılan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Uzgaç Göleti’nin hala çalıştırılmamasıyla ilgili açıklamalar yapan, Çakırlar, “Uzgaç Göleti neden çalıştırılmaz. Mevcut iktidardan önce bitmiştir. Yarı açık, yarı kapalıdır. 2 bin 500 dönüm arazi ikinci sulama şansına sahipken, niçin bu hayata geçmemiştir. Bunu sizlerin sorgulaması lazım Bunu muhalefetle, iktidarla ilgisi yok. Aksine iktidar sahiplerinin daha evvel sorgulaması lazım. Çakmak Barajı’ndan tutun, Çömlekköy Barajına kadar bunlarda da birtakım aksaklılar var. Ama bunlar giderilemeyecek şeyler değildir” şeklinde konuştu.

“BU KADAR ZOR MU”

Tarihi Selimiye Cami’nde minare ışıkları arasında dengesizlik olduğunu anlatan, Çakırlar, “Hava karardığında, dünyanın göz bebeği olan Selimiye’ye bir bakın. Sol taraftaki minarenin ışıkları diğerleri kadar dengeli değil. Bunları yakmak bu kadar zor mu?” ifadelerine yer verdi.

“KÖPRÜ AYAKLARINI MEZARIN ÜSTÜNE YAPTILAR”

Yıldırım Bayezid Han’ın yanındaki önemli ilim adamlarından biri olan Seferşah’ın mezarının üstüne, köprü ayakları dikildiğini ve kentte yapılan restorasyon çalışmalarına yönelik eleştirilerde bulunan Çakırlar, şunları söyledi: “Hiç Seferşah Köprüsü adını duyanınız var mı? Edirne’de yaşıyoruz, özellikle merkezde yaşayan arkadaşlara bunu hatırlatayım. Gazimihal ile Yıldırım Köprüsü arasındaki köprünün adı Seferşah Köprüsü’dür. Ayakta sadece selamlığı kalmıştır. Seferşah, Yıldırım Bayezid Han’ın önemli ilim adamlarından biridir. Yaşayan bir politikacıya yeni yapılan bir köprünün ismini vermektense, niye Seferşah Köprüsü adının verilmediğini sormak, Edirneli olarak benim en tabi hakkımdır. Bugün oradaki bağlantı ayaklarının yapılamamasının sebebini sordum, müteahhit değişmiş dendi bana Bakanlık’tan verilen cevapta. Asıl vahim olan o ayakların Seferşah’ın mezarının üstüne yapılmış olmasıdır.”

SEFERŞAH (MUSTAFA PAŞA) KÖPRÜSÜ

1601-1602 yıllarında Sultan III. Mehmed Han tarafından Yıldırım ve Gazi Mihal köprülerinin arasını su basması ve bu bölgedeki Seferşah Türbesi de dahil olmak üzere birçok yere zarar vermesi sonucu yaptırıldı.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.