DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0742 -0.18%
ALTIN 2.281,940,21
BIST 8.995,042,14%
BITCOIN 22909191,84%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çanakkale İçinde Bir Uzun Köprü

ABONE OL
13 Aralık 2021 13:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendimizi bildik bileli hep söylediğimiz bir türkü var. “Çanakkale içinde aynalı çarşı” şimdi ise televizyon reklamlarında bu türküyü “Çanakkale içinde bir Uzun Köprü” olarak dinliyoruz. Bizde bir Uzunköprülü olarak tabi ki gururlanıyoruz.

Geçtiğimiz hafta FOX TV’nin sabah haberlerini izlemek için televizyonu açtığımda Bakanlığın yeni köprü reklamı vardı. “Çanakkale içinde bir Uzun Köprü” hemen ardından Uzunköprü Belediye başkanı Özlem Becan’ın Uzunköprü tanıtımı vardı. Nasıl gururlandım bilemezsiniz.

Belediye başkanı Özlem Becan TV konuşmasında “Fox TV’de Bülbül ve Çöpköy Ormanlarımızın özel ağaçlandırma projesi adı altında yok edilmek istenmesi ve uzun yıllardır kanayan yaramız olan Ergene Nehri kirliliği ile ilgili açıklamada bulundum.

Doğal varlıklarımız konusunda hepimizin bilinçli olması ve bu yol ile kamuoyu oluşturmamız doğal, temiz ve yeşil bir Uzunköprü için çok önemli.” açıklamalarına katılmamak ne mümkün.

Tarihi İpek Yolu’nu canlandıracak

Proje, tarihi İpek Yolu’nu canlandırarak “Bir Kuşak Bir Yol Projesi” kapsamında, Türkiye’nin öncülük ettiği ‘Orta Koridor’ girişiminin bir parçası olarak, Pekin’den Londra’ya kesintisiz bir ticaret yolu oluşturma hedefine doğrudan katkı sunacak.

Ulusal ve uluslararası turizm canlanacak

Avrupa ülkeleri, Balkanlar ve özellikle Yunanistan ve Bulgaristan ile ticari ilişkilerin yanı sıra kültürel etkileşim de olumlu etkilenecek. Kınalı – Tekirdağ – Çanakkale – Savaştepe Otoyolu’nun, Gebze-İzmir Otoyolu’na bağlanması ile İzmir, Aydın, Antalya gibi turizm merkezlerinin Avrupa ülkeleri ile arasındaki mesafe kısalacak ve turizm sektöründe gelişme sağlanacak.

UZUNKÖPRÜ’DEN DAHA FAZLA ARAÇ GEÇECEK

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu projesi hayata geçtiğinde Trakya ve Batı Anadolu’nun sanayi, ticaret ve hizmet sektörleri yeni bir ivme kazanacak. Batı Anadolu’ya giden tüm araçlar Uzunköprü ilçesinden geçecek mecburi olarak. İlçeden geçen araç sayısı artacak. Uzunköprü sınırları içinde şimdiden 7 firma benzin istasyonu, dinlenme tesisi için müracaat etti. Uzunköprü’den geçen araçlar 160 km. sonra Çanakkale’de uzun bir köprüden daha geçecekler. İlçemizin tanıtımı için bu reklamı kullanmaya ne dersiniz?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.