DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2072755-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çevre Günü kutlandı

Çevre Günü kutlandı

ABONE OL
13 Kasım 2021 19:02
Çevre Günü kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi. Törende konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Engin Öztürk, sanayileşme, kentleşme, nüfusun ve tüketimin artmasının doğal kaynakların tüketilmesine ve iklim değişikliğine neden olduğuna dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Dünya Çevre Günü kutlama programı kapsamında Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Burada günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Engin Öztürk, 2017 yılında başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin 2023 yılına kadar Ülkemizin tamamına yayılmasının hedeflendiğini söyledi.

Sıfır Atık Projesi kapsamında, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in önderliğinde, Valiliğin koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından birçok proje ve etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

“15 BİN BEZ TORBA, 15 BİN BEZ MUTFAK ÖNLÜĞÜ”

Proje kapsamında yapılan çalışmalardan bahseden Engin Öztürk “Bu Kapsamda; Projenin başladığı ilk günden bu yana İlimizde bulunan tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ve Belediyelere projenin tanıtılması amacıyla seminerler verilmiştir. İlimize ait Çevre Durumu Raporları, Temiz Hava Eylem Planı, Deniz Çöpleri Eylem Planı ve Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planı hazırlanarak onaylanmıştır. Edirne Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda bulunan Atıksız Yaşam Alanı’nda öğrencilere Sıfır Atık ve çevre   bilinci eğitimleri verilmiştir. Kamu Kurum ve Kuruluş çalışanlarına ve vatandaşlarımıza, ” Sıfır Atık Projesi” ne dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak için 15 bin tane bez torba ve 15 bin tane bez mutfak önlüğü dağıtılmıştır. İlimizde bulunan tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile Okullarda Sıfır Atık Yönetim Sisteminin kurulması için ihtiyaçlar belirlenmiş ve Edirne Valiliği koordinasyonunda alımları yapılan 4 bin 50 adet iç mekan atık kutusu ile 702 adet atık konteynerinin dağıtımı yapılarak tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile okulların Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi alması sağlanmıştır” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bugüne kadar yapılan çalışmaların gayretle devam edeceğini dile getiren Öztürk “Açık Havada Biz Geliriz projemiz kapsamında takribi 90 köye gidilerek “Sıfır Atık Projesi” anlatılmıştır diğer köylerimize de gidilerek anlatılacaktır. Çevre ve şehri Takip Et projemiz ile Çevre ve Sıfır Atık temalı video ve sunumlar hazırlayarak Müdürlüğümüz Web sayfamız ile Instagram ve Twitter sosyal medya hesaplarımızdan halkımıza sunmaktayız. Bakanlığımız ve Valiliğimiz koordinasyonunda Müdürlüğümüzce daha temiz ve yaşanabilir çevrenin gelecek nesillere bırakılması için tüm gayretimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyor ve sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşların, Belediyelerin ve vatandaşlarımızın da bu hususta gerekli hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Edirneli hemşehrilerimin ve Aziz Milletimizin ” Dünya Çevre Gününü” kutluyor, sağlıklı bir gelecek, temiz, kaliteli ve daha yaşanabilir bir dünya temenni ediyorum”şeklinde sözlerini noktalaması ile program sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.