DOLAR 32,3271 0.21%
EURO 35,1283 -0.12%
ALTIN 2.306,601,29
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22911263,63%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP 98. yılını kutluyor

CHP 98. yılını kutluyor

ABONE OL
9 Eylül 2021 14:57
CHP 98. yılını kutluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen büyük devrimci, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partimizin 98. Yaş günü kutlu olsun” dedi.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, partisinin kuruluşunun 98. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, “98 yaşındaki koca çınarımız altı Ok’un değerleriyle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidara yürüyor. Biz egemenliğin kaynağını ulusta bulduğumuz için Cumhuriyetçiyiz” dedi.

“Cumhuriyetçilik, kölenin yerini yurttaşın almasıdır” diyen Pekcanlı, şunları söyledi;

“Yurttaşların dini, dili, ırk ya da etnik kökeni değil, bilinç ve ülkü bağı ile bağlandığı esaslar önemlidir. O siyasal önemlidir. O siyasal bilinç ve esas bizim için Atatürk’ün Altı Ok’unda bulunmaktadır. Milliyetçilik, anlayışımız ırk ya da köken tanımadığı gibi ekonomik ve siyasal imtiyaz da tanımaz. Eşitliği esas alır. Yurttaş olmanın Yurtseverliğimizin nişanesidir. Kimsesizlerin kimsesi olan Halkçılık düşüncesi eşlik eder fikrimize. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın diyenleriz. Devletçilik, özel yarar ile toplum yararının dengesi için en önemli ve vazgeçilmez kamusal güvencemizdir. Kendi özel faydasını toplum faydasının üstünde tutan büyük çıkar grupları dini siyasallaştırarak, istismar etmektedir. Sosyal devlet anlayışımızın adıdır devletçiliktir. Dayanışmanın, komşusu açken tok yatamamanın, çocukların yatağa aç girmeyeceği bir ülkenin hayalidir. Laiklik, ulusal bütünlüğümüzün teminatıdır. Ne din siyasallaştırılmalı ne de siyaset dinselleştirilmelidir. Ulusal bütünlüğümüz önünde en büyük tahditlerden biri siyaset alanındakilerin bugünkü gibi dini istismar etmesidir.

Devrimcilik, Cumhuriyet düşmanı saltanat düşkünlerinin, ırkçılığın, ekonomik ve siyasal imtiyaz bağımlısı çıkar çevrelerinin, üretmeden zenginleşmek isteyen grupların. Din istismarcılarının ve gericiliğin bu topraklarda ki panzehridir. İşte bu ilke ve değerlerimizin, tarihsel ve felsefi birikimimizin güvencesi olan partimiz bugün 98 yaşında. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağımıza olan inancımla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı şükran ve rahmetle anıyor, partimizin 98.yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.