DOLAR 32,4567 -0.11%
EURO 34,7763 -0.61%
ALTIN 2.440,570,21
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076241-1,16%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP o afişleri yeniden asacak

CHP o afişleri yeniden asacak

ABONE OL
23 Kasım 2021 21:34
CHP o afişleri yeniden asacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, kentte bilboardlara ve parti binasına astıkları “128 Milyar Dolar nerede?” yazılı afişlerin savcılık kararı ile toplatılmasının ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz ettiklerini hatırlatarak, mahkemenin kendilerini haklı bulduğunu ve afişleri yeniden asacaklarını söyledi.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu Parti il binasında bir gündeme dair açıklamalarda bulundular.

CHP Edirne İl Başkanlığı’nın kaldırılan 128 Milyar Dolar nerede afişlerinin kaldırılmasının mahkemede haksız bulunması üzerine, yapılacak yazışmalar sonrası afişler tekrar yerine asılacağı belirtildi. Düzenlenen basın toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Rize’de yapılan saldırılar kınanırken, esnaf, çiftçi, emeklilerin ekonomik sıkıntılarına değinildi.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Rize’de yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

“AFİŞ DAVASINI KAZANDIK YERİNE TEKRAR ASACAĞIZ”

Savcılık kararıyla partisi tarafından bilbordlara ve parti binasına astıkları “128 Milyar Dolar nerede?” yazılı afişlerin toplantılmasının ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz ettiklerini belirten Pekcanlı, “Bizim bir afiş krizimiz vardı. Edirne Sulh Ceza Mahkemesi’nin açtığı biz davayı kazandık. Afişlerimizi Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nden yazışmalar olduktan sonra geri alıp aynı afişleri geri asacağız. Amcamız o. Hakkımızı da helal etmeyeceğiz. Türkiye’de ilk burada oldu. Burak Başkanla ilgili bir açıklamada yapacağız. Afişlerin toplatılması ile alakalı yaptığımız itirazı mahkeme haklı buldu. Bizde maddi manevi gerekli herkese davamızı açacağız” dedi.

 “HALKIN ARASINA İNMİYORSUNUZ”

İktidarın halkın içine inmediğini, esnafı vatandaşı dinlemediğini söyleyen Gaytancıoğlu, “Biz Türkiye’nin gerçek gündemini yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı olduğunu gündemde tutmak istiyoruz. Çünkü halkın arasına indiğimizde iktidarı da bu yönde eleştiriyoruz, halkın arasına girmiyorsun. Gerçek gündemi görmüyor konuşmuyorsunuz. Halkın gündeminde hayat pahalılığı var. Dün gördük mazota yüzde 10 zam geldi. Yine benzine, LPG’ye zam geldi. Hepimiz biliyoruz ki biz petrolde ithalatçıyız. Döviz fiyatları da sürekli artıyor. Özellikle akaryakıta zam geldiği zaman bu petrol ve türevlere de zam olarak yansıyor. Minibüsçü esnafına hiç zam yapmadınız. Şoför esnafının hiçbir sorununu çözmeden bide aynı fiyatlarla mazot satmaya, onlarda aynı fiyatlarla yolcu taşımaya devam edecekler. Bu gerçek gündem. ÖTV artışı da var direk devletin kasasına girecek para. Bununla ne yapacağını az çok öğrendik. Bir kısım esnafa, bir kısım çiftçiye sözde destek verecek bunun artışının kaynağını da zam olarak buluyor. Böyle olmaz. Ekonominin çarkları bu şekilde işlemez. Yoksulluk gün geçtikçe artıyor. Yeni yeni yoksullar katılıyor aramıza. Bunlar daha önce bir iş yeri olan, düzenli maaşı, gündelik gelirini alan insanlar çalışamaz duruma geldiler, yardımlara muhtaç hale getirildiler. Salgına ve onun arkasındaki ekonomik sorunları çözemeyen ve yönetemeyen bir iktidar var. İşsizlik çok ciddi boyutlara ulaştı. Yeni işsizler, yeni okullarını bitirmiş gençler işsizler ordusuna katılıyor. Türkiye bir tarım ülkesi, tarım ürünlerindeki gıda fiyat artışları kontrol edilemez boyutlara çıktı. Tarlada 2 lira 2 buçuk lira olan domates, markette, satış yerlerinde 7-8 liralara çıktı. Çok yüksek bir artış. Vatandaş bunları konuşuyor” dedi.

“KURAKLIK GÖREVİ”

CHP Genel Merkezi tarafından Edirne ve Trakya Bölgesi’nde kuraklıkla ilgili görevlendirildiklerini aktaran Gaytancoğlu “Kuraklıkla ilgili görevlendirildik. Bu bizim bölgemizin sorunu değil Türkiye’nin bir sorunu. Türkiye’nin sorunu ama 83 milyonu ilgilendiriyor. Bizim bölgemizde aynı durumla karşı karşıya kalabilirdi. Nitekim bazı yıllar kaldı. Bizim hep söylediğim şu var : biz Trakya Bölgesi olarak, Edirne olarak yer üstü su kaynakları bakımından iyi bir konumdayız. Ama bunu tarlaya aktarabiliyor muyuz, hayır kesinlikle tarlaya aktaramıyor, yansıtamıyoruz. Çünkü yatırımlar yapılmamış. Baralar, sulama göletleri yapılmamış. Bizim bölgemizde de Çakmak Barajı diye övünüyoruz ama yüzde 10’u da yeni tamamlanmış. Hamzabeyli Sulama Barajı diyoruz yapılmamış. Bunlar bugünlerde çok lazım. Dünyada gıda fiyatları artıyor, artmaya devam edecek” dedi.

“KANOLA 5 BUÇUK LİRA OLACAK”

Gaytancıoğlu, “Kanola örneğin, Bulgaristan’da tarlada büyük arazi sahipleri şimdiden 550 dolar kanolalarda sözleşme yapıyor. Dolar kuru 8 liranın üzerinde 4 buçuk lira Bulgaristan tarla fiyatıysa bize gelene kadar ne olacağını hesaplayalım. Kanola fiyatı 5, 5 buçuk lira olacağını görüyoruz. Bunu hükümet görüyor mu? Ak Parti Genel Başkanı çıktı müjde dedi, size yüzde 36 buğday fiyatını artırıyoruz 2 bin 250 lira. Şak şakçı var fiyatlar arttı diyor. Ama normal yıllar geçirmiyoruz. Pandemi yaşıyoruz. 150 dolardan 300 dolara çıkan bir buğday fiyatı var. Bu bir gerçek. Türkiye’nin ithalat faturası son 2 yıl 2 buçuk milyar dolar. Çarp 8 lira 30 kuruşla yaklaşık 20 milyar lira. 20 milyar nedir? 8 milyon çiftçimize 1 yılda buzağı, gübre, mazot desteğinin parası sadece buğdayla karşılanabiliyor. Dolayısıyla biz 2 bin 250 liralık fiyata nasıl sevinelim. Geçen sene bin 800 liraya alınan üre gübresi bu sene 3 bin 600 lira, yüzde yüz zam” dedi.

“MÜTEAHHİTE 80 MİLYAR ESNAFA 4 MİLYAR”

Esnafa, çiftçiye verilecek desteklerin kat kat fazlasının köprü müteahhidine verilmesini eleştiren Gaytancıoğlu “Beşli çete diyoruz sürekli bizi de eleştiriyorlar. Esnaf yandı bitti zar zor kendilerine bir destek veriliyor. O da ancak kiralarını karşılar. Birçok işyeri kapandı. Çiftçiye destek yok, emekliye destek yok, işsize destek yok, aşı yok. Şimdi sulama desteklerine de para yok. Üstüne üstlük sulama ekipman desteklerini kaldırdılar. Ama Osman Gazi Köprüsü’nün müteahhitti parayı alıyor. Şak diye 80 milyar lirayı veriyorlar. Burada esnafa 4 milyar lira para verdiler diye övünüyorlar, bide bunu biz destek verdik diye övünüyorlar. Yani AK Parti’nin önceliği müteahhitlerden yana iktidar yandaşlarından yana, vatandaştan yurttaştan yana değil” dedi.

“TÜRKİYE YENİDEN ÜRETİCİ HALE GELECEK”

Pandemiden çıkışın en kolay yolunun çiftçiyi desteklemek olduğunu dile getiren Gaytancıoğlu “Mevsimsel değişmeler aşırı sıcak, aşırı soğuk. Dolu yağışları, biz bunları önlemek için güzel yatırımlar yapacağız. Ziraat mühendisleri ve veterinerleri tarlaya, ahıra tayin ederek çalıştıracağız ve Türkiye yeniden üretici bir ülke haline gelecek. Şu pandemiden çıkışın en kolay yolu aslında buydu, çiftçiyi desteklemekti. Çiftçiyi desteklemek olsaydık dışarı 10 milyar dolar döviz ödeyeceğimize 10 milyar ihracat yaparak 20 milyarlık dövize sahip olacaktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.