DOLAR 32,3681 -0.38%
EURO 34,7945 -0.09%
ALTIN 2.397,81-1,01
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19122232,93%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’de aday düğümü yarın çözülüyor

CHP’de aday düğümü yarın çözülüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin Edirne Belediye Başkan Adayını belirlemek için önseçim kararı aldığı kentte, partililer yarın sandık başına gidecek.

ABONE OL
4 Şubat 2024 17:57
CHP’de aday düğümü yarın çözülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin Edirne Belediye Başkan Adayını belirlemek için önseçim kararı aldığı kentte, partililer yarın sandık başına gidecek. Önseçim öncesi Bülent Bacıoğlu aday adaylığından çekildiğini sosyal medya hesabından paylaşırken, diğer iki aday adayı Harika Türkay Taybıllı ve Ayhan Murat Dursunoğlu’nun da aday adaylığından çekildiği öğrenildi. Edirne Belediye Başkanlığı adaylığı için 5 aday adayı isim yarışacak.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP’nin Edirne Belediye Başkan Adayı konusundaki düğümünü yarın gerçekleştirilecek olan önseçim çözecek.

CHP’DE BAŞKAN ADAYINI SANDIK BELİRLEYECEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında geçtiğimiz hafta toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi’nden (PM) Edirne’de örgüt denetiminde önseçim kararı çıkmıştı. CHP’li üyeler Edirne Belediye Başkan Adayını önseçimle belirlemek için yarın sandık başına gidecek. Irmak Düğün Salonunda gerçekleştirilecek olan önseçimde partililer 8 ve 17 saatleri arasında oylarını kullanacak.

ÖNSEÇİM ÖNCESİ 3 İSİM ADAY ADAYLIĞINDAN ÇEKİLDİ

Daha önce CHP Edirne Belediye Başkanlığı aday adaylığı açıklayan Bülent Bacıoğlu Şükrü Ciravoğlu lehine aday adaylığından çekildiğini duyurdu.

Aday adaylığından çekildiğini sosyal medya hesabından duyuran Bacıoğlu, “Halkçı tarafına güvendiğim Edirnelinin abisi, Eczacı Şükrü Ciravoğlu lehine CHP Edirne Belediye Başkanlığı Aday Adaylığından çekiliyorum. Bu kararı alırken danışamadığım, görüşünü alamadığım bana güven duyan ve beni gönüllü destekleyen bana oy vermeyi düşünen tüm üye ve destekçilerimizden özür dilerim. Kararı alırken hiçbir baskı, telkin, tehdit vs olmadığını tamamen gönüllü desteği olan arkadaşlarımla beraber şu anki pozisyon gereği geleceğe miras bırakacağımız toplumcu, halkçı bir yönetim anlayışı için almak zorunda olduğumu iletmeliyim” ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Harika Türkay Taybıllı ve Ayhan Murat Dursunoğlu’nun da aday adaylığından çekildiği öğrenildi.

GÜRKAN VE KAHRAMAN ÖNSEÇİM ÖNCESİ CİRAVOĞLU İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Yapılacak olan önseçime katılmayacağını açıklayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman önceki gün parti binasında Belediye Başkan aday adayı Şükrü Ciravoğlu ile bir araya gelmiş ve paylaşılan fotoğraf ise siyasi kulislerde Ciravoğlu’nun önseçim öncesi Gürkan’ın desteğini aldığı yönünde yorumlanmıştı.

BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN 5 İSİM YARIŞACAK

Kentte 3 bini aşkın üyenin yarın yapılacak olan önseçimde oy kullanması beklenirken, daha önce aday adaylığını açıklayan Şükrü Ciravoğlu, Filiz Gencan Akın, Seyfi Alp Üzmen, Serkan Liznak ve Ergun Türkyılmaz Edirne Belediye Başkanlığı adaylığı için yarışacak.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.