DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2048028-2,35%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’de Balkanlı, adaylığını açıkladı

CHP’de Balkanlı, adaylığını açıkladı

ABONE OL
30 Ağustos 2023 17:25
CHP’de Balkanlı, adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Değişim tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde 38’inci Olağan Kurultay için takvim işliyor. CHP Edirne’de de delege seçimlerinin ardından süreç ilçe kongreleri ile devam ediyor.

Emekli öğretmen Yücel Balkanlı, parti binasında düzenlediği toplantı ile CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’nın Pazar günü yapılacak olan kongresinde başkan adayı olduğunu açıkladı.

Adaylık açıklamasına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, CHP Edirne Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru ve çok sayıda partili katılım sağladı.

“BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Balkanlı’nın adaylık açıklaması öncesi konuşan CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, trafik kazası geçiren ve hastanede tedavi altında bulunan gazeteci Berk Söylemez’e acil şifalar diledi.

“BUNDAN SONRA HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Ardından konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra bütün Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de örgüt seçimlerinin başladığını belirterek, “Köy, mahalle, delege seçimlerimiz bitti. İlçe seçimleri devam ediyor. Bizde de pazar günü Edirne Merkez İlçe 3 seçimini yapacağız hep beraber. Bugün meslektaşım sevgili Yücel Balkanlı arkadaşımızın Edirne Merkez İlçe Başkanlığı için adaylık açıklamasına geldik hepimiz. Kendisine başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir ailedir ama Yücel arkadaşımızla 3 bu ailenin yeni üyelerinden değil, eski üyelerinden 2015’te öz geçmişinden de gördüm. 3 memuriyetten, öğretmenlikten emekli olduktan sonra 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmuş. Yani 8 yıldır kendisi de bizlerle beraber sahalarda bu ülkeye demokrasiyi getirmek, özgürlükleri getirmek, insan haklarını getirmek ve herkese tıpkı o 1923 şartlarındaki gibi bu ülkenin bu cumhuriyetin eşit onurlu birer yurttaşı yapmak için demokrasi mücadelesini sürdürüyor. Bundan sonra hep birlikte olacağız. Ben kendisine tekrar başarılar diliyorum. Hayırlı olsun. Örgütümüzle saygıyla selamlıyorum” dedi

“HEMEN SAHAYA İNECEĞİZ”

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman ise 3.5 yıldır yönetimlerin aralıksız çalıştığına işaret ederek, “Bu dönem biraz görev süremiz hem ilin, hem ilçenin uzadı. Şimdi seçimlere başladık. 6 ilçenin seçimini yaptık. Bu hafta sonu da Merkez İlçe ile birlikte yedinci ilçemizi tamamlamış olacağız. Burada görev alacak olan hem yönetim kuruluna hem de Yücel başkanımıza başarılar diliyorum. Ciddi bir emek sarf edeceğiz yine. 6.5 aylık bir süremiz kaldı. Ama hiç vakit kaybetmeden delege seçimleri bitti. Şimdi kongrelerimizi yapıyoruz. Kongrelerden sonra hemen danışma kurullarını yapacağız. Ve o danışma kurullarında yapabileceğimiz ne varsa her şeyi konuşarak önümüzdeki seçimin stratejisini hepsini masaya yatıracağız. Ve hemen sahaya ineceğiz.  Burada seçilecek olan yeni yönetimlere çok büyük destek olmamız lazım. Tüm örgüt olarak. Ben onu bugün karşımda görüyorum. İnşallah yerel seçimlerde de bu başarıyı devam ettireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi

“PARTİMİZİN YEREL VE GENEL SEÇİMLERDE İKTİDAR OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olan Yücel Balkanlı da, “Bu anlamlı günde CHP Edirne İlçe Başkanlığı için adaylığımı açıklamak üzere sizlerle bir araya gelmiş bulunuyorum. 1963 Kırklareli Pınarhisar’da doğdum. Emekli öğretmenim Balıkesir Necati Bey Eğitim Fakültesi Coğrafya bölümü mezunuyum. Trakya Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisans yaptım. 1986 yılından beri Edirne’de yaşamaktayım. 2015 yılında gönül vermiş olduğum ve yaşam biçimi haline getirmiş olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri doğrultusunda hareket ederek 2015 yılında emekli olduğum gibi de Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak üye oldum. Geleceğimizi daha aydınlık yarınlara taşıyabilmek için tüm partili yoldaşlarımla el ele gönül gönüle vererek birlik ve beraberlik içinde kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayarak partimizin yerel seçimlerde ve daha sonra da genel seçimlerde iktidar olması için var gücümüzle çalışacağız. Ve bu çalışmanın meyvelerini de alacağımıza inanıyorum. Hedefimiz bu olacaktır. CHP benim için sadece bir siyasi parti değil Ulu Önderimiz Atatürk’ün kurduğu kuvayi milliye ruhu taşıyan bir aile duygusudur. Hak, hukuk, adalet ve cumhuriyet değerleriyle donanmış partimizi geleceğe umutla taşımak için buradayım. Edirne’de yaşayan insanlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, şehrimizi ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasına katkı sağlamak, gençlerimizi daha iyi bir geleceğe taşımak amacıyla buradayım. Bugün burada adaylığımı açıklarken geleceğe dair umutlarımızı paylaşmak istedim. Ülkemiz gerek sosyal, gerek ekonomik, gerek siyasal bakımdan çok zorlu bir süreçten geçmektedir. Sizlerin de desteğiyle birlikte çalışarak partimizi ve Edirne’yi daha iyi bir yere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Birlikte kazanacağız, biz olacağız”diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.