DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20797541,51%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’de Kahraman, adaylığını açıkladı

CHP’de Kahraman, adaylığını açıkladı

ABONE OL
18 Eylül 2023 17:15
CHP’de Kahraman, adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, partisinin 24 Eylül’de gerçekleştirilecek olan İl Kongresi öncesi adaylığını açıkladı.

Değişim tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde 38’inci Olağan Kurultay için takvim işliyor. CHP Edirne’de de delege seçimleri ve ilçe kongrelerinin ardından süreç İl kongresi ile devam ediyor.

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile 24 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek olan İl Kongresi öncesinde başkan adayı olduğunu duyurdu.

Düzenlenen adaylık açıklamasına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan ve Ediz Ün, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, İlçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“BÜYÜKLERİMİZ VATAN, BAYRAK VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SEVGİSİNİ KALBİMİZE MONTE ETTİ”

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Kahraman, 1981 yılında Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde doğduğunu ve Bulgaristan’da o yıllarda Türklere karşı yapılan baskılara değinerek, “O baskı ve zulüm altında bize unutmayacağımız üç şeyi kalbimize monte ettiler. Bayrak, vatan ve bu vatanı bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk sevgisini. O günden bu yana hep kalbimizde yaşadık. Ve bugüne geldiğimizde ben 1990 yılında şehrime aşık olduğum şehrime ana vatanıma Edirne’me geldiğimde ve şimdi aynı mücadeleyi aynı kararlılıkla burada yapıyorum. Ama şu anda görüyorum ki maalesef Türkiye Cumhuriyeti T.C. ibaresinden rahatsız olanlar var. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında andımızdan rahatsız olanlar var. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında Ne Mutlu Türk’ün im diyenlerden rahatsız olanlar var. Ve biz aynı kararlılıkla orada zulüm altında bunlara boyun eğmedik, burada da boyun eğmeyeceğiz ve burada herkesin önünde haykırıyorum. Ve yüksek sesle hep haykırmaya devam edeceğim. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

“EDİRNE’NİN GELECEĞİ İÇİN ADAYIZ”

2010 yılında CHP’ye üye olduğunu belirten Kahraman, “2010 yılında sevdalısı olduğu partime Atatürk’ün emaneti bizlere emanet ettiği partiye üye oldum. Ve 2010 referandumuyla birlikte burada görev almaya başladım. 2011  genel seçimlerinde 2014 genel seçimlerinde 2015 yine tekrar genel seçimlerinde partinin bir neferi gibi çalışmaya devam ettim. Bu süre sahafında hiç durmadan hep çalıştık, hep çalıştık ve 2015 yılında bu sefer Fevzi Pekcanlı’nın başkanlığında il yönetim kurulu üyesi olarak bu sefer yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarımıza devam ettik. Ve Fevzi Pekcanlı başkanla beraber üç dönem il yönetimde görev yaptık. Çok seçimleri atlattık, gece gündüz çalıştık. Bunu dışarıda ne kadar görülür bilmiyoruz ama çok samimi çalıştık biz. Ve Fevzi başkan son seçimimizden hemen sonra bir açıklama yapmıştı. Ben ilk genel seçimde milletvekili adayı olacağım diye. Aynı gün ben de yakın çevremde iyi bilir, ben de Fevzi başkanın istifasından sonra il başkanına adayım diye daha üç buçuk yıl önce söyledim. Geldiğimiz noktada bu son seçimde Fevzi başkan milletvekili adayı için istifa etti ve bize yeni bir süreç başladı. Bizler de bu yılın Ocak’ın 12’sinde kendi aramızda bir seçim yaptık. İki arkadaşla yarıştık, il yönetim kurulu arasında bir seçim oldu ve il yönetimden arkadaşlar bize bu görevi devrettiler. Biz de o gün aldığımız bayrağı hiç durmadan daha ileri taşımak için tüm ilçe başkanlarımla beraber mücadele ettik. Hiçbir şeyin kararını yalnız almadık. Hep örgüte danıştık. Örgütsüz hiçbir şey olmaz dedik. Ve 14 Mayıs 28 Mayıs süreçlerinde gece gündüz demeden çalıştık. İlçe başkanlarıma özellikle buradan yedi ilçe başkanımız değişti. Özellikle görevde olduğum sürece yedi ilçe başkanıma teşekkür ediyorum. Bu arada tabii bu kadar yoğun bir tempoyla çalışırken en çok emeklerimizi bu kadar ciddi anlamda ortaya koyarken bir tarafta eksik kaldık tabii ki. Orada da özellikle eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum.  En çok onların zamanından çaldım. Beni affetsinler. Ama yapacak çok işimiz var. Şimdi tabii bugün adaylık açıklaması yapacağım ama burada ben sadece Samet Kahraman olarak aday değilim. Böyle bakarsak yanılırız. Ben hep emekten yanı oldum. Bundan sonra da hep emekten yana olacağım. Ben burada bu kürsüde bugün yağmurda, çamurda emek veren kadınlarımız aday, gençlerimiz aday, emekçilerimiz aday. Sadece Samet Kahraman aday değil. Burada siyaset ekiple yapılır. Biz uzun zamandır ekip arkadaşlarımızla beraber hayaller kurarız. O hayaller uğruna da devam ederiz. Çabalarız. Emek veririz. Ve biz burada ekip arkadaşlarımızla beraber Edirne’nin geleceği için adayız. Ve ben de bugün Edirne’nin geleceğinde bir parça olmak, Edirne’nin geleceğinde ben de yer almak için bugün burada adaylığımı hepinizin önünde ilan ediyorum. Diyorum ki hep bizim yanımızda olacaksınız. Siz bizim yanımızda olun. Biz başaracağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.